Azonos versenyfeltételek mellett, mindenkinek tisztességes árat kell fizetnie a földbérletért – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége (Magosz) elnöke csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette: elfogadhatatlan, hogy míg valaki egy 30 aranykorona értékű földért hektáronként kilencezer-tízezer forintot fizet, addig más a piaci árat, hatvan-nyolcvanezer forintot.

Amennyiben valaki bérlettel terhelten vett meg egy földterületet, újratárgyalhatja a bérleti díjat a föld használójával, a most elfogadott törvény alapján – mondta. Ez azok részére nem jó hír a Magosz elnöke szerint, akik "eddig fillérekért használták a földet és hatalmas profitot tettek zsebre".

Jakab István kitért arra, hogy a földárverések második ütemében meg kell vizsgálni, egyes földek miért nem keltek el. Egyik lehetőség, hogy kisebb egységekben hirdetik meg a földeket, vagy összeállnak a gazdák egy-egy terület megvásárlására – mondta. A Magosz azt szeretné elérni, hogy a gazdák számára elérhető parcellaméretek legyenek – jelentette ki.

A Magosz ezzel diszkréten Simicska Lajosba szállt bele, aki küzd az ellen, hogy a kormány lehetővé tegye a földbérleti szerződések módosítását.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Egy jó kis csoportos bégetés volt, Jakab nem győzi meghálálni genyóénak, hogy ogy.-i elnökhelyettest csináltak belőle !
szaboria1
Jakab is egy lepukkant valaki lenne ha nem nyalizott volna eleget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.