A BKK-s dolgozói tesztkártyák kiosztásával megkezdődött az elektronikus jegyrendszer első próbaüzeme – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Az első tesztüzemben a több száz dolgozói tesztkártyával a rendszer működéséhez szükséges szoftverelemeket és gyártósorokat tesztelik. Hamarosan elindul a rendszerhez kapcsolódó internetes oldal, amelyen az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatos folyamatosan frissülő adatok lesznek elérhetők.

A tesztkártyák kibocsátásával párhuzamosan a központi hardver- és szoftverrendszerek, adatkapcsolatok és tranzakciós rendszerek elkészítésén dolgozik a BKK a Scheidt&Bachmannal közösen, másrészt a Futár rendszerhez hasonlóan a több mint 2500 fővárosi közösségi közlekedési járműre kell felszerelni az érvényesítő készülékeket. Hozzáfűzték, hogy a metrókapuk és HÉV-vonalak rendszerbe kapcsolására is ütemezetten kerül sor a rendszer 2017 decemberi üzembe helyezéséig.

A BKK kifejtette, hogy a jegyrendszer működésének alapját a központi elszámolórendszer jelenti, amely egyebek mellett nyilvántartja a kártyákat és a vásárlásokat, elvégzi az árkalkulációt és a pénzügyi elszámolásokat. A metró- és a kiemelt HÉV-állomásokra automatikusan működő kapukat helyeznek ki, az ellenőrök pedig hordozható kézi készülék segítségével dolgoznak majd.

A papírbérleteket és -jegyeket chippel ellátott műanyag kártya váltja fel, amelynek megszemélyesített és anonim formáját is választhatják majd az utasok. A névvel és fényképpel ellátott (megszemélyesített) közlekedési kártya másnak nem lesz átruházható, így például a különböző bérleteket is csak erre a kártyára lehet majd megvenni. Az anonim kártya csak azonosítószámot tartalmaz majd, így másnak is átruházható, átadható lesz. Ez a kártya a hozzá rendelt egyenleg terhére kizárólag jegy típusú termékek vásárlására jogosít.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
na és! mit lát a hülyéje! azt hogy elmegyek gályázni, utána bevásárlás, és haza. aztán újra és újra ugyanez.!
wagabund
senkit nem érdekel...
akit meg igen, az gondoskodik róla, hogy láthatatlan legyen..se telefon, se bankkártya, se gps, se bankautomata, se igazi arc...

(az marhára nem véletlen, hogy a migránsok megtagadták az adatfelvételt(is)...most saccperkábé 300ezer láthatatlan van európában...nem is tudják kit kell(lene) kersni/figyelni..)
karma1
Ehhez meg hozzajon a Huawei beepitett spy rendszeru koveto szoftvere, es mar be sem kell ultetni a bor ala a microchipet, mindenki kovetheto, lehallgathato lesz...
Szep uj vilag...:o(((
Lepényleső
Mindenre van pénz az életben,kivéve, az életben maradásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.