Nem elég, hogy az Orbán-kormány nyolcvanmilliárd forintot költ az adófizetők pénzén a hírhamisító, folyamatosan hazudó Magyar Televízióra, most már arra is szórják a pénzünket, hogy magántévét vásároljanak – írta Vágó István, a Demokratikus Koalíció Média Munkacsoportjának vezetője.

A párt arra reagálva adott ki közlemény, hogy a sajtóban megjelent információk szerint Andy Vajna, "Orbán egyik kegyence" az Eximbankon kívül más állami pénzintézetektől is kap hitelt ahhoz, hogy megvásárolhassa a TV2-t. Az ügylet nagyjából 18 milliárdba kerül – "nekünk", teszi hozzá a DK, és megjegyzik, "hogy a történet még arcátlanabb legyen, megjelennek olyan hírek is, hogy Vajna is hozzátesz a vásároláshoz több milliárdos önrészt", amit a párt szerint szintén "mi állunk" Vajna kaszinóbevételein és adókedvezményeink keresztül.

A DK úgy látja, normális országban "soha nem fordulhatna elő, hogy egy kormány magántévét vásároljon, újabb felületet teremtve pénzmosásra és képernyőn árasztott hazugságokra".

Akár hátra is dőlhetnénk, hogy páholyból nézzük Orbán régi és új barátainak, Simicska Lajosnak és Andy Vajnának az ütközetét, ha nem a sajtószabadság eszményét gyaláznák – zárul a közlemény.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Dehat meg nincs lejatszva ez a meccs... Meg nem vajna az uj TV2 tulaj, mert formai hibakat talalt a birosag, addig nem is jegyzik be ot...
vonotok
Dr Göbles is tudta, Hitler csak úgy tudja a hatalomra juttatni és ott tartani ha a sajtót megszerzik és irányítják. Mi a különesés az 1936 német hatalom és a 2115-ös magyar média hatalom között??
Semmi. És mi mint a birkák tűrjük,. csak a lengyeleket hoznám példának. Már most tömegtüntetéseken tiltakoznak a szabadságuk megcsorbítása ellen. És mi?? Hajbókolunk, hogy a székünk. asztalunk megmaradjon. De arra nem gondolunk, hogy az unokánknak már enni valója sem lesz. Mit mondunk majd neki? Hogy, bocs de gyávák voltunk.
egyvandor
vonotok Ne ijesztgess még 2115-ben is? Addigra remélem rémálom lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok