A Nébih munkatársai igazán kellemes feladatot kaptak: pezsgőket kellett tesztelniük.  A szakemberek a piaci kínálatból 30 terméket választottak ki, fele-fele arányban ellenőriztek hazai és külföldi termékeket, minőségi száraz, 0,75 literes pezsgőket.

Számos vizsgálatnak vetették alá az italokat, amelyek beltartalmi és élelmiszerbiztonsági jellemzői minden esetben megfeleltek az előírásoknak.

Jelölési hiányosságot ugyanakkor a vizsgált 30 ital közül 17-nél találtak a hivatal munkatársai. A külföldi pezsgőknél jellemző hibának számított, hogy a magyar nyelvű címke helytelenül tartalmazta a termék-, illetve a cukor kategóriát. A hiányosságok miatt a gyártókat, illetve forgalmazókat a hatóság figyelmeztette.

A Nébih által közzétett eredményekből kiderült: a Sauska Tokaji végzett az élen 15,83 ponttal (7000 forintért kapható) a hazai termékek közül, míg a külföldi pezsgőknél az osztrák Schlumberger Gold Trocken (3200 forint) nyerte el leginkább a tesztelők tetszését. Második helyezett lett a Törley Casino Sec és a spanyol Freixenet Cordon Negro Brut-Cava. Harmadikként zárt a hazai gyártású Kreinbacher Prestige Brut és az Olaszországból származó Bortolomiol Prosecco Miól Brut Treviso – DOC.

A legmeglepőbb mégis talán az, hogy a teszten a tescós Faber Finesse (947 forint) után következik, és 14 pont alatt végzett a 40 ezer forintos Dom Pérignon Vingate 2006 Brut.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Rohadtul sajnálom, hogy nem áll módomban összehasonlítani a tescós pezsgőt a don perinyonnal. Mindezt az a kifinomult ízlésű Nébih teszi meg helyettem, akik nem eszik meg az anyukák és a nagymamák házi süteményét. Fene a gusztusukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@zöldszem: Az ki van zárva, a nők sosem öregszenek... Felejteni, azt már annál inkább:-))))))
zöldszem
@enslaved: na ezt nem jól tudod!
A nők megbocsájtanak, de sohasem felejtenek.-:))))
enslaved
@zöldszem: Egy jó asszony mindent megbocsájt...
Azért a Sauska lett az első, habár ez igazából csak nekem mond valamit itt.
enslaved
@zöldszem: Most mennem kell, mert a gyerekeim követelnek. Szia!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.