A bevándorlók miatt Európa és Magyarország fordulóponthoz ért, olyan döntéshez, amely meghatározza a kontinens jövőjét – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Rádió 7 műsorában.

A térség fideszes országgyűlési képviselője a hódmezővásárhelyi központú rádiónak kifejtette: "sokan úgy gondolják Európában, akkor leszünk erősebbek, ha minél több bevándorlót hívunk be, nekünk azonban az a meggyőződésünk, hogy ez rossz irány".

Magyarországnak az adhat esélyt, ha megőrzi integritását, magyar marad, ha elkerüli a társadalom értékrendjének megváltozását – mondta a politikus. Úgy fogalmazott: "Számunkra az jelent lehetőséget, ha az értékek és a nemzetek keveredő, feloldódó tengerében megőrizzük saját hagyományainkat, kultúránkat." Hozzátette: eljöhet az a pillanat, amikor Európában a kereszténység kisebbségben marad, ez azonban már nem az az Európa lesz, amelyet megismertünk.

A miniszter kiemelte, a történelem folyamán már volt példa arra, hogy a magyarok kisebbségben voltak a saját országukban, ez Trianonhoz vezetett. "Mi marad Magyarországból, ha még egyszer kisebbségbe kerülünk a saját hazánkban" – tette föl a kérdést a politikus.

A bevándorlás vagy a kötelező betelepítési kvóta ezért a nemzet hosszú távú stratégiája szempontjából is jelentős – mondta a képviselő.

Magyarország számára a legfontosabb, miként tudja a családokat segíteni, támogatni – jelentett ki Lázár János. Kifejtette: a Fidesz-kormány 1998 és 2002 között, majd 2010 óta is bizonyította, hogy a családot a legfontosabb társadalmi értéknek tartja, a családot támogatja, a családoknak esélyt jelent.

Felidézte: míg az ezredfordulón Orbán Viktor első kormánya vezette be a kamattámogatott lakásépítési hitelt, amely óriási lendületet adott a családok otthonteremtésnek, addig a 2002-es kormányváltás után a szocialista kormány azonnal megszüntette a gyermekek után járó adókedvezményt, és a forintalapú, kamattámogatott hitel helyett devizahitelt kínáltak a lakosságnak. Az újabb kormányváltást követően, amint az ország gazdasági helyzete lehetővé tette, a Fidesz-kormány ismét bővítette a családok otthonteremtési támogatását. Ennek a családi adókedvezmények mellett fontos állomása volt, hogy a családi otthonteremtési kedvezményt nemcsak új, hanem használt lakás vagy ház vásárlására, felújítására is fel lehetett venni.

A lépés ismét komoly lendületet adott az otthonteremtésnek. A családok minél jelentősebb támogatásáért a kormány arról is döntött, hogy a házaspároknál három gyerek vállalása esetén 10 millió forintos támogatást és plusz 10 millió forintos támogatott kamatú, húszéves futamidejű hitelt ajánl, amely hitel garantált kamata maximum évi 3 százalék.

A döntésről Lázár János elmondta: a támogatás komoly lehetőség a jövőjüket most tervező fiatal házasoknak, de azoknak is, akiknek egy vagy két gyermekük született, s egy talán már kicsit szűk társasházi, vagy panellakásban élnek, és esetleg újabb gyermek vállalását tervezik. Ők saját házat, saját otthont építhetnek állami támogatással.

Sajnos a gyermekvállalást ma sok esetben befolyásolja a családok anyagi helyzete. A kormány azt szeretné, hogy a második, vagy a harmadik gyermek megszületésének ne lehessen gátja, hogy a család bizonytalannak érzi az anyagi helyzetét vagy nem tartja megfelelőnek az otthonát – mondta Lázár János a Rádió 7 műsorában.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ugyan már te alföld bikája! Egy átjáróházat ne gondolj már szállodának!
Aki nálunk akar maradni, az nem menekült hanem hülye!
Menekülnek itthonról az orvosok, nővérek és azok akiknek elegük van az ígéretekkel, a fizetés nélküli életükkel, az élhetetlen agyonpolitizált, állandó szabadságharcban, kampánylázban élő Orbánoddal...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Annyitisérjános arról regélj mikor veritek már le a munkás múzeum homlokzatáról az ,,ülő lenin elvtársat,,???
világlátó
Tény és való, a fidesz kommunikáció jól végzi a dolgát. Mindent bevetett már ami csak kedves a magyar léleknek. Felsorolni is hosszú már a varázs szavak listája. A haza, a nemzet és most a család, / isten , haza, család már egyszer naponta zúgott mint a harang Torgyán torkából /után Trianon, komplettírozta a készletet. A migráció és a demográfia mai magyar helyzete két nagyon ütős félelemre , rettegésre okot adó kifejezések. Erre nincs ma ellenérv. Így csak a rettegés és testvérei, az idegengyűlölet, a külső és belső ellenség iránti kíméletlen elszántság és a oktalan összezárás a válasz. Amúgy is már annyira jobbra nyomúlt a hatalom, hogy már csak jobboldal, sőt radikalizálódott jobboldal van nálunk.
A remény már csak abban fogalmazható meg, hogy egyszer talán csak felébrednek az emberek. Nem a népszerüségében lubickoló fideszre, nem is jól eltartott apparátusára, nem az össze vissza futkározó vagy éppen béna kacsa módján toporgó , magát valami ellenzékfélének mondó érdekcsoportokra gondolok, hanem arra a három , vagy talán kicsit több tétovázóra gondolok, akik még tépelődnek hogy menjek vagy maradjak. Ha maradok, felrúgom ezt a disznó bagázst. Rájuk gondolok, mint olyanokra, akik látják, tudják mi történik itt.
nemjoezigy
Nem az Országot félti, hanem a vagyonát, akár többi!
Pestilence
Na, neki is elgurult.
Mitől fog szaporodni a magyar, úgy mégis? Már a szomszédos országokból sem jönnek. Mi a túróért is jönnének ide, amikor mehetnek olyan országokba is, ahol meg is lehet élni.

Bár csak visszamenne Beaverfield City-be polgármesternek.
tobikamama
Milyen jó,hogy van bevándorlás legalább tudnak okoskák mivel foglalkozni és a valós szegénységgel így nem kell foglalkozni. Minap hallani,hogy a közfőérában 30% bérfejlesztést tervez hát adjon is nekik hiszen ők kihúzzák a gazdaságot a szegények meg dögöljenek éhen.
Eriksson
Annó Lendvai Ildikó is megmondta, nem lesz gá-zár-e-me-lés. Az a tuti, ami biztos.
youtu.be/Q-K6SujDnwQ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.