Eltűnő segélyek, dráguló házi segítségnyújtás, csak pár azok közül a változások közül, amiket 2015 hozott a szociális rendszerben. Adósságkezelési szolgáltatás: ez idén márciusig kötelezően járt, azóta az önkormányzatok döntik el, ki kaphat és ki nem. Az összeget korábban a lakhatási adósságok fedezésére lehetett fordítani, például rezsire, közös költségre, lakbérre vagy lakáshitelre. Azok kapták, akiknek legalább hat havi, 50 ezer forintot meghaladó tartozásuk volt, vagy akiknél kikapcsoltak valamilyen közszolgáltatást. Lakásfenntartási támogatás: ezt a legfontosabb lakásfenntartási kiadásokra lehetett fordítani. Azok a családok kapták, ahol fejenként maximum 71 ezer forintot kerestek, és senkinek sem volt vagyona. Mellettük azok is megkapták, akik adósságkezelési szolgáltatásban részesültek. A támogatás legalább havi 2500 forint volt, de a legrosszabb helyzetűeknél a lakásfenntartási költség harminc százalékát is fedezhette. Óvodáztatási támogatás: ezt nem...

Forrás: abcug.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Mézike: S mindenki tudja hová kerülnek ezek a pénzek...
Mézike
Én és még sokan mások a propin ezekről a segélyekről nem is tudtunk, mert nem volt szükségünk rá.
Az állam leesett hogy milyen támogatásokat szüntettek meg. olyanokat amik tényleg csak a legszegényebb rászorulók kaptak.
Na ők most megint bekaphatják a kormány szerint.
F_Viktor
@Mézike: S mindenki tudja hová kerülnek ezek a pénzek...
pbalage
@Mézike: a segélyek úgy szoktak működni Magyarországon, mint amikor a Galaxis Útikalauzban megjönnek az idegen lények a Földre és bemondják mikrofonba, hogy
"AZ ÖNÖK BOLYGÓLYA FÉL ÓRÁN BELÜL EL LESZ PUSZTÍTVA, MERT AZ INTERGALAKTIKUS AUTÓPÁLYA ÚTJÁBAN ÁLL!"
Ekkor fejvesztve menekülnének az emberek, és megpróbálnak tárgyalni az idegenekkel:
"ERRŐL NINCS SEMMI INFORMÁCIÓNK!!!"
Az idegenek pedig visszamondják a mikrofonba, hogy
"DE HISZEN EZ MÁR 40 FÖLDI ÉVE KI VAN FÜGGESZTVE A SZOMSZÉDOS PROXIMA CENTAURIN, A HELYI KÖZHIVATALBAN! EZENNEL VÉGE VAN A TÜRELMI IDŐNEK!"
Mézike
@pbalage: Jaaaa... :-)
Anyukám mesélte , hogy az utcájába vittek fát nem is keveset valakiknek.
Kérdezte, hogy nekik miért jár neki meg nem? Azért mert ők kértek, anyukám nem kért. Azt se tudtuk hogy járna...
kkalman
Qurmányunk, mint azt megszokhattuk, 2015-ben is a legelesettebbekbe rúgott bele nagy sikerrel. ez csak nekik siker, mert így sikerül plusz pénzeket rakni a saját zsebekbe, hogy könnyebben álljanak a saját lábunkon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.