Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – közölte Andy Vajna filmszakmai kormánybiztos az MTI-vel hétfőn, miután első magyar filmként a Saul fia Golden Globe-díjat nyert.

Andy Vajna közleményben gratulált a rendezőnek és csapatának.

"Különleges megtiszteltetés, hogy a Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot. Örülünk, hogy a sikerhez a Filmalap anyagi és szakmai támogatása is hozzájárulhatott" – fogalmazott a kormánybiztos.

"Tudom, milyen az a pillanat, amikor bemondják a filmedet és kimész a színpadra, ez a pillanat örökre megmarad" – idézte fel Andy Vajna azt az élményét, amikor 1997-ben átvette a legjobb filmért járó Golden Globe-díjat az Evita producereként.

A Saul fia című film elkészítését 321,6 millió forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap. Nemes Jeles László filmje a Laokoon Filmgroup gyártásában és a VisionTeam koprodukciójában készült a New York-i Claims Conference közreműködésével.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Rako: Hülyénrk tetszik lenni??? Lököd a süket szöveget ahelyett, hogy vernéd a seggedet a földhöz az örömtől, hogy végre van egy nemzetközi elismerést kivívott film!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rako
Vajon megkapta-e volna a Golden Globe díjat a film, ha nem "Saul fia", hanem "Imre/László fia" lett volna és egy "malenkij robotra" elhurcolt ember gyerekéről szólna ugyanígy?, vagy talán nem a minősége számított, hanem az, hogy ez egy holokausztos film⁇
silber13
@Rako: Hülyénrk tetszik lenni??? Lököd a süket szöveget ahelyett, hogy vernéd a seggedet a földhöz az örömtől, hogy végre van egy nemzetközi elismerést kivívott film!
Gemüs52
@Rako: Egy mű egy alkotás úgy komplett ahogy van .Nevével,címével együtt.Elejével ,végével együtt .Láttad már a filmet? Én még nem,de megnézem ahogy tudom. Utána lesz véleményem .
nyanya001
@silber13: Ez nem kérdés, mert az ! :)
nyanya001
@Rako: Ezért a "magas színvonalú hozzászólásodért " kár volt beregisztrálnod !
egyvandor
vajna rafkós fogalmazással gratulált így sikerült felhívni arra az alkotók figyelmét, hogy ő nem akárki.
egyvandor
@silber13: A Nobel díjasaink is zavarba ejtik elméjét
Csizmás Kond
@silber13: ...most akkor ezzel az úttal Vajnát is megdicsérted ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...hogy nem a Vajna sikere az stimmel de abban sem vagyok biztos, hogy a miénk lenne...
papa.49
Itt már annyi szám megjelent támogatásként hogy az kész őrület, az alkotó 208 millióról beszél, a hörcsög 321 milláról jó lenne már egy hiteles adatot is látni...
A másik meg valahogy 2015. ilyenkor nem lelkesedtek ennyire a prominensek ezért a filmért vajon miért is???
Csizmás Kond
@Horizont: Csakazért zsidózni mert nyertek semmi értelme sőt butaság...viszont ha az indulástól a mostani sikerig valaki végigkövette az eseményeket akkor nem csodálkozok a véleményeken.
silber13
,,@Csizmás Kond: netán a koncentráűciós táborok a kiindulás? a zsidózás
Csizmás Kond
@silber13: szerintem nem...de erről már ketten ha jól emlékszem vitáztunk...
Csizmás Kond
@Horizont: arra, hogy hogyan is indult az egész...még 2011-ben vagy mikor...
KERKA
Andykocátol elvárható lenne, hogy a nagy magyar sikerekkel hozakodjon elő,mint pl.
Szabó István Mephistó, vagy a Redl ezredes c filmjei. Mert ez a kettő eljutott az Oscárig.
Ne a saját szőrös mellét döngesse. Nem hiszem, hogy ezért a sikerért bármit is tett volna érdemben.
Csizmás Kond
@Horizont: Eredetileg francia produkcióként akarták létrehozni, de valami okból Vajnáék beszáltak a buliba és így lett belőle magyar film...és szerintem azért nyert mert holotémát feszeget.
Ezzel nem leértékelni akarom csupán úgy látom, hogy egy kierőszakolt díj mivel egy agyonboncolt témából még ezt ki lehetett hozni.
KERKA
@nyanya001: 19.29.Gusztustalan némber. Visszafogottság, ennél a ribancnál??
nyanya001
@KERKA: Ő akart villogni, vagy a vénember vonalkódos gatyáját őrizte ? :))
Csizmás Kond
@Horizont: ...akár így is lehet értelmezni...de egy kis megerőltetéssel akár másképp is...:)
...a téma volt a nyerő...ha pl egy mecseki uránbányászról szól a téma még mozivászonra sem került volna nemhogy díjat kapjon.
Csizmás Kond
@Horizont: ...így estére ne háborogj...amúgy sem érsz el vele semmit...:)
Csizmás Kond
@Horizont: de tudok, csak az olyanoknak amit valamiképpen magaménak tudok nevezni...
ez nem rólam nem értem és nem nekem szól...nekem ebben csak annyi a közöm, hogy esetleg emlékeztetnek arra az állítólagos bocsánatkérésre...
Csizmás Kond
@Horizont: dehogy kell...de ha nem akkor minek örülni ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...legalább nyolcezer filmem van még most is lemezen...most akkor ki kéne purcanjak az örömtől ?
Olyan magyar alkotások is vannak amit már többször megnéztem, pedig még egyetlen díjat sem kaptak...és örülök hogy láthattam és megvan. Ebből csak részeket láttam, mint film jó de olyan mint más akármilyen film. Nekem egy film nem attól jó, hogy hány díjat kapott...ilyen az új Titanik is ahol az első jobban tetszett sőt az új csillagok háborúja egyáltalán nem tetszett...
Csizmás Kond
@Horizont: Én meg annak örülök, hogy te is végre örülsz valaminek...:))
...a Rubik kockának örültél ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...és hány Rubik kockád van..?...ha már annyira örvendsz neki...:)
..most lefekszek...integetnek az ágyból..jóéjt !
Desischado
Nem emberi, hogy milyen alakok vannak! Én sikítottam örömömben! Hiszen történelmet írtunk, az első magyar film, ami Golden Globe-t kapott! Ennek kellene örülni, de az ilyen szánalmas alakok csak zsidózni tudnak. Személyes véleményem az, hogy a zsidók mellett sok más nemzetiségű embert is megöltek, és ezt - azt, hogy EMBEREKET ÖLTEK, - nem szabad elfelejteni! Ez a rémuralom nem jöhet vissza többé! És igenis kell emlékeztetni az embereket erre a borzalomra!
Ami timikét illeti, ennek a koszos, felkapaszkodott rihének, mindenütt ott kell lenni?! Egyébként vayna hol volt? Csak nem mer tán belépni Amerika területére? Vajon miért is?
Csizmás Kond
@Horizont: ..magadnak miért nem vettél ?
Csizmás Kond
@Desischado: ...csak nehogy belepisikálj...a nagy sikítozásod közben...fogadok kétszer is jegyet vettél hogy láthasd a filmet...???
Csizmás Kond
@Horizont: ...biztos nem reszket a kiskacsód ...?
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem is dadogsz...?...:)
...nekem ezután fog...:)...mármint reszketni...:)
silber13
, @Horizont: És te még csodálkozol girhes stílusán
silber13
2@Csizmás Kond: Írod hogy rengeteg filmed van felvéve, akkor bizonyára ott van az egyik kedvencem az " Elloptak egy bombát" remek film. Nem tudod, hol lehet hozzájutni?
Csizmás Kond
@silber13: navazzeee...elsőre fogalmam sem volt miről zorgonálsz...de gondoltam rákeresek...és láss csodát valami román film...jártas vagy te ezekben...te valami cseterás lehetsz...
silber13
@Csizmás Kond: Nagyon régen láttam, tényleg román film és az életben nem röhögtem annyit, mint azon a filmen,! Egy büdös szót nem beszélnek benne, csak zörejek vannak! Óriási film volt! Ellopnak egy atombombát és azt egy aktatásákában hurcolják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.