Az atv.hu már korábban írt arról a tervről, mely szerint Szigetváron, a török ostrom 450. évfordulóján nem a hős várvédő Zrínyi Miklósnak, hanem elsősorban a hódítóként érkező Szulejmán szultánnak kívánnak – több sajtóhír szerint török és magyar kormányzati támogatással – emléket állítani. Újra felépítenék többek között az úgynevezett csonka minaretet, és zarándokhelyet hoznának létre az ostrom közben elhunyt török uralkodó tiszteletére. Szulejmánra a török történelem – beleértve a mai török vezetést – az Oszmán Birodalom legnagyobb hódítójaként tekint. Ennek az árát azonban elsősorban Magyarország fizette meg: a szultán nemzetünk egyik legkönyörtelenebb pusztítója volt, akinek gyilkos terrorja évszázadokkal megelőzte az Iszlám Állam és más terrorosztagok véres hódításait. A Hetek cikke.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
Meg még egy dolog, hogy a cikk szerzője egyoldalúan ismeri a történelmet.
A magyar mentalitás tette győztessé Szulejmánt, meg egy kis külföldi besegítés.
Már akkor is jól el volt a "magyar".
nevemnick
"A vár elsősorban Zrínyi Miklós emlékhelye, az ellene harcoló Szulejmán szultán át sem lépte az erődítmény kapuját, ezért sem lehet a rá emlékező, vallásos, muszlimok számára kialakított létesítménnyé tenni. A vár emlék- és nem zarándokhely, Zrínyi ezerszer fontosabb, mint a szultán." (nyilatkozta Vas Péter polgármester)
A Zrínyi Emlékünnepség szeptember első hétvégéjén lesz. Addig már csak hét hónap van hátra. A magyar kormány eddig még egy fillért sem adott az emlékévre,( a horvátok sem, csak a törökök tolják a pénzt ezerrel) viszont a tervek megvalósítása (Zrínyi-emlékterem építése-kialakítása, a két hosszanti várfal és a belső park felújítása, a világítás kiépítése, valamint a Várkapitány pince felújítása) ennyi idő alatt, úgy hogy minden flottul nézzen ki augusztus végére, elégé kérdéses. Ezeket a munkálatokat már több éve el kellett volna kezdeni.
nevemnick
Még valami: (állítólag) megtalálták Szulejmán türbéjét, ami ha igaz zarándokhellyé fog válni, akkor inkább oda kellene építeni a minaretet. (nem úgy mint az emlékpark, ami zarándokhely lesz jeligével, de eddig nem tolongtak a törökök )
verőce21
Itt Magyarországon ne tolongjanak a törökök és a turistáik - nem is szoktak más török emlékhelyek miatt sem-, mert látjuk, hogy a Szulejmán sorozatban is milyen elferdítve adták le a magyarokkal kapcsolatos emlékezéseket (pl. II. Lajost egy öregembernek ábrázolták, pedig 16 éves volt és még a mohácsi csatában is csak 21), - és ugyanígy a történetnek fele sem igaz. Semmit nem tudnak a magyarokról, de ha beszélsz velük, állítják a legcsekélyebb kultúrát is ők hozták Magyarországra!
Az a horda, amely csak a XV. században kezdett összeállni.

Minden amit cselekszenek, a hódításról szól ma is.
verőce21
Teljes képtelenség, hogy Zrínyi emlékévben az országot pusztító, hódító, romba döntőnek állítunk emléket.
Majd ha Izraelben szobra lesz Eichmann és társainak, akkor nálunk is lehet Szulejmánnak.
Equilibrium
ÉRDEMES ELOLVASNI!!!

www.atv.hu/belfold/20160129-10-ok-amiert-nincs-helye-nalunk-a-szultan-emlekhelyenek

- Szulejmán evéhez fűződik az önálló magyar államiság megdöntése, amely a magyar történelmet évszázadokra kényszerpályára szorította.
- A tények alapján ő tekinthető Magyarország egyik legnagyobb pusztítójának az ország 1100 éves történelme során.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.