A Jobbik három napra megadná a lehetőséget a kormánynak arra, hogy rendkívüli jogrendet vezessen be terrorveszély esetén, utána azonban ragaszkodik a parlament négyötödös többségű döntéséhez ez ügyben.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a Fidesz egyszer és mindenkorra lezárta "a meg sem kezdett tárgyalásokat", aljas és felelőtlen politikát folytat és esélye sincs, hogy az alaptörvényt módosító javaslata a jelenlegi formában kétharmados többséget szerezzen az Országgyűlésben.

Megjegyezte: a kormánypárt korábban nem biztosított volna ilyen "pártállami lehetőségeket" Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek.

A jobbikos politikus tájékoztatása szerint a rendkívüli jogrend bevezetését három napra parlamenti felhatalmazás nélkül is lehetővé tennék, utána viszont ragaszkodnak a Ház négyötödének jóváhagyásához és ahhoz, hogy ne korlátozzák a szerkesztőségeket és az internetet, továbbá ne lehessen jegyrendszer, kitelepítés vagy kijárási tilalom.

Mirkóczki Ádám szerint a kormány az emberek naivitására és félelmeire épít, míg pártja felelős és konstruktív próbál lenni. Azt kérte: a nyilvánosságra került formában ne nyújtsák be a javaslatot a parlamentnek, hanem üljenek asztalhoz és vitassák meg a módosító indítványokat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Mirkóczky, most nem ezzel vagyunk elfoglalva, szivesebben vettük volna, ha a párt nevében a Dúró Dóra állást foglal a kormány oktatáspolitikája ellen. Akkor elhinnénk, hogy figyelembe vehető ellenzéki párt vagytok.
magyarbakancs
Mi a terror veszély ezt kellene tisztázni.
papa.49
Ez igen álságos feltétel, mert mi is van mögötte??? A 3 napos idő alatt nem szűnik meg a ,,terror fenyegetettség,, akkor megy tovább a ,,felhatalmazás nélküli,, produkció!!!
A végső következtetésem a rosszabbik beáll a fütyisz mellé, mert ,,egy a zászló,,!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.