A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy adják vissza az iskolákat a pedagógusoknak és a gyermekeknek, döntsenek a tanárok és az iskolák arról, hogy milyen könyvekből, milyen oktatási rendszerben tanítanak – ismertette az ellenzéki párt követelését szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Oláh Lajos.

A független képviselő úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány nem csak "trafikokat, földet, kaszinót lop", hanem ellopja a gyermekeink jelenét és jövőjét, valamint a tanárok értelmes munkába vetett hitét is.

A gyerekeknek irdatlan óraszámban kell iskolában ülniük, a menzareform ehetetlen ételeit eszik, a kötelezően előírt tankönyvekből kell tanulniuk, miközben nincs értelmes nyelvoktatás, a tanárok pedig azon szörnyülködnek, hogy miből kell tanítaniuk és könyörögniük kell a krétáért – mondta.

Hozzátette, mára az ország minden pontját elérte az elégedetlenség, a DK pedig szolidaritást vállal a demonstrációkon részt vevő tanárokkal, diákokkal és szülőkkel. A politikus a megmozdulásokon való részvételre buzdított mindenkit, egyúttal azt kérte a DK tagjaitól, hogy ne vigyenek pártzászlókat, -logókat az ilyen rendezvényekre.

Oláh Lajos – aki szerint a kormány elárulta a tanárokat és a diákokat, szétverte az oktatást – Balog Zoltán miniszter lemondását és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felszámolását sürgette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Eladó Freddie Mercury londoni luxuspalotája
Szórakozás - 2024. February 26., 11:35
Eladó Freddie Mercury londoni luxuspalotája
Egyre több a lepkehimlős óvodás
Itthon - 2024. February 25., 14:38
Egyre több a lepkehimlős óvodás