63 gyöngyöspatai roma tanuló fordult kártérítési keresettel az Egri Törvényszékhez azért, mert a – jogerős bírói ítélet szerint – szegregált gyöngyöspatai általános iskolában elkülönítették őket. A bíróság a per első tárgyalását 2016. február 3-án tartotta. Sem a KLIK, sem a korábbi iskolafenntartó önkormányzat sem tartja alaposnak a gyerekek igényét – írja szerdai közleményében az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány.

A szervezet több mint egyéves előkészület után, 2015 decemberében fordult keresettel a gyerekek képviseletében a bírósághoz.

A tanulók minden szegregált osztályban eltöltött tanév után 500 ezer forintot kérnek, összesen 209 millióra perlik az államot.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Érdekes, hirtelen milyen tanulékonyak lettek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
Az adófizetőket akiknek a pénzén élősködik mindenki már azokat ki fogja kárpótolni???
Toby
Megmondtam, hogy Soros-Kolompár György a balhés !

Amúgy azt nem vizsgálták, hogy ezek a sértődékeny és érzékeny "jövő nemzedéke" tette-e azért valamit, hogy el kellett különíteni őket, vagy pusztán csak azért, mert cigányok ?
Szókrakész
@Mobil123: Ez egyfajta piramis játék.
Ahogy Viktor is mondta.
Mindenki hozzon magával még egy embert!
Igaz itt magad alá, hogy te is a pénzedhez juss.
Apatszerek
,,Pár felforgató fehérgalléros megélhetési bűnöző / ügyvédek és felbujtóik/ likvidálása jelképes lenne csak, ha végre megtörténne.

Elodázhatatlan, hogy társadalom hasznos tagjai végre megálljt parancsoljanak a parazitáknak.
Minden türelem és tolerancia véges barátaim.
Ennek a kolonctársadalomnak hatalmas kártérítéseket kell fizetnie azoknak, akiket a mindennapjaikban zavarnak, diákságnak például, akiket akadályoznak a nyugodt tanulásban a tudás megszerzésében.
Annak a társadalomnak, akinek a nyakán élnek, akinek az adóiból a saját boldogulásukra nem jut, mert a segélyezések és egyéb szociális juttatások kimerítik a társadalmi szolidaritás anyagi bázisait.
A közjó megkívánja ezeket az intézkedéseket, ugyanis azok pont azt szolgálják.
A takarítást az ELTE-n kell kezdeni.
Oda jutottunk, hogy, azok támadnak a társadalomra, akik a társdalom adóforintjai jóvoltából végezhetik ingyen, vagy nagyon jutányos ellentételezés fejében a tanulmányaikat.
Gazemberek!" "
kukac50
Egyenlő esélyt kell adni mindenkinek,akkor várható fejlődés ha a nem cigány tanulók között oktatják Őket. Sok fontos dolgot a társaiktól tanulhatnak.
Eriksson
Menjenek fizetős iskolákba ha okosodni akarnak. Ott biztosan nem fogják szegregálni őket. Nehogy már azért akarjanak kártérítést, mert hajlandóak megtanulni írni és olvasni.
Jól néz ki a jövőnk, ha az adófizetők pénzét mindenféle ürüggyel kártérítésekre, jóvátételekre, sértődéseket anyagi előnyökre változtatni kívánók országa vagyunk, leszünk. Persze, hogy jobb helye lenne ezen összegeknek az oktatásban, egészségügyben a szociális háló megerősítésében.
Ha rajtam múlna, nem engednék semmiféle követelőzésnek, zsarolásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.