A jobboldali összeesküvés-elméletek, és a baloldali csodavárás egy tőről fakad: az Unió afféle fenyegető és hatalmas nagybácsiként egyszer csak rendet teremt a végeken, és – nézőponttól függően – kiszabadítja Magyarországot az illiberalizmus fogságából, vagy eltiporja nemes küzdelmünket a külhatalmi elnyomással szemben.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Hülyeség! Az egész Európában illiberalizmus van kialakulóban.
(Csak még nem fogták fel Napnyugaton.)
John J. Dunbar
Szerintem Nyugat-Európa is meg fogja tudni oldani a menekülthelyzet képezte kihívást. Sajnálom, hogy ebben mi csak folyamatos akadályt és gáncsoskodást képeztünk. Amennyiben a keleti tagállamok csak egy kicsit is jobban megerőltették volna magukat a közreműködésben, Németország terhei is jelentősen mérséklődhettek volna, ezzel könnyebbé, egyszerűbbé, gyorsabbá téve a helyzet kezelését. Ezáltal megelőzhetővé válthattak volna az elmúlt időszak sajnálatos eseményei is - ezeket ugyanis ez utóbbi számlájára írom. Nem törvényszerű, hogy így legyen, s épp a tényleges együttműködés lenne képes helyes mederbe terelve, kontrolláltan rendezni a folyamat lezajlását.
Az egységes és összehangolt cselekvés lett volna képes kiegyensúlyozni a menekültek érkezését, kezelhetőbbé téve a feladatot. A menekültek, bevándorlók EU befogadásának szabályzására már eddig is remek tervek születtek (gondoljunk csak a menekültek szervezett beszállítására, már az EU határaitól, a különféle projektekre, az integráció elősegítésére). Mindemellett a legutóbbi CDU kongresszuson elfogadott "Karlsruhei Nyilatkozat" is egy előremutató, határozott, felelősségteljes iránymutatásnak vehető: index.hu/belfold/2015/12/15/nemetorszag_cdu_angela_merkel_menekultvalsag_menekultek_integracio/
.
Sajnálom, hogy a nem is túl rég csatlakozott államok így elfordultak az EU-tól, magára hagyva az amúgy őket pénzzel támogató országokat. Orbán vircsaftja rövid távon volt sikeres, mert remekül megakasztotta az egységes EU megoldás létrejöttét - mely megnyugtató megoldással szolgálhatott volna mindenki számára.
(Orbán Viktor lépései lényegében a Merkellel ellenlábas politikai erők - vagyis német belügy - megrendelésére készültek, s a putyini orosz befolyásolási kísérleteket is szolgálták. Orbánék szolgai támogatásával a magyarok azt az EU-t bomlasztják, melynek elődja - az EGK - deklaráltan, részben épp az újabb, európai háborúk megelőzésére lett életre hívva! Mindezeknek később még következményei lehetnek...)
John J. Dunbar
@John J. Dunbar: Arról se feledkezzünk meg, hogy:
- az EU támogatások ciklusában 2020 után változás várható, és épp a szolidaritásunk hiányáról tett tanúbizonyságunk lehet az egyik fő oka a későbbi támogatások elmaradásának (vagyis a brüsszeli pénzcsap elzárásának);
- az oroszok komoly anyagi problémákkal küszködnek (ezért Paks2. bebukott, az onnan remélt pénzre sem lehet már számítani);
- az IMF-et elzavartuk, a bankrendszernek daliásan beintettünk;
- a gazdaságunk teljesen életképtelen, saját lábán nem tud megállni;
- a csúti komancsfőnökkel épp a háborút kaparjuk ki, magunk ellen.
.
Ezek után el kellene gondolkozni, hogy mekkora üzlet volt "haveri alapon" tolni a bajorok, s Putyin szekerét. (A kormány is elismerte, a kvótarendszer alapján körülbelül 2000 menekültet kellett volna fogadnunk.)
.
2020 pedig itt van már a közelben, 4 év múlva ...
.
Fokozatosan nő a valószínűsége a "kétsebességes Európa" kialakulásának - de amennyiben ez bekövetkezik, az egyet fog jelenteni a bukásunkkal. Ennek a kudarcnak ugyanis katasztrofális következményei lesznek. Nem értem, miért volt szükséges magunkra borítani a bilit.
Végig számítóan, aljasul bebicskáztuk az EU-s megoldást, a rendezett kezelést. Orbán vásári szólamaival megvezetve betettünk az EU-nak, s döntően a mi lépéseink provokálják ki az egyre éledő balkáni viszályt is. Amennyiben pedig berobbanna a Balkán, annak kifejezetten a magyar kisebbség láthatja a kárát.
.
Még egyszer:
1 000 000 menekült 28 EU-tagállamra - > kb. 36 000 fő/EU-tagállam
Mindezt tovább súlyozva a lakosságszám alapján (10 millió / 530 millió): kb. 19 000 menekült jutna Magyarországnak.
Mindezt tovább igazítva a gazdasági potenciálhoz -> Magyarországra nem jutna több 5 - 8 ezer menekültnél (lakhatásuk végleges rendezése nem kerülne többe 3 - 5 milliárd forintnál).
Ehhez a fenti számításhoz képest Magyarországnak összesen KÉTEZER menekültet kellett volna befogadnia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.