Minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról – hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Jelezte: a legnagyobb szakszervezetek mellett a szülők és a diákok, a tanulók leendő munkaadóinak képviselőivel éppúgy tárgyalnak, mint a Magyar Rektori Konferenciával, a magyar Tudományos Akadémiával és a Magyar Művészeti Akadémiával, a nemzetközi kitekintés érdekében pedig az OECD illetékeseivel is tárgyalnak a megbeszéléseken.

Mint mondta, biztos abban, hogy a Köznevelési Kerekasztal

az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek.

Rétvári Bence szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezeti átalakításairól várható a leggyorsabb megegyezés, ugyanakkor vannak pontok, ahol a kormányzat nem kíván változtatni; ezek között említette az állami intézményfenntartást és az ingyenes tankönyvellátást.

Az államtitkár megjegyezte: idén 34 milliárd forintot fordít a kormányzat a pedagógus életpályamodell bevezetésére, "de ezen túlmenő bérkövetelésekről már nem tudunk tárgyalni".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ha a pedagógusoknak az a követelése, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot (heti 22 óra tanítás, túlóra kifizetése) 18%-os béremelést jelent, akkor ezek szerint elvettek tőlük 18%-bért amikor bevezették és fizetésemelésnek kommunikálták. Sánta kutyát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Ezek közül melyik volt az elszólás? Anno a klikket senki nem kérte, pláne úgy, hogy atyaúristenként lesz az egész ágazat tetején. Nem lett volna 2/3-ad, ha ezt a 2010-es kampányban elénekelték volna.
Desischado
@Fradigege: Akkor sem lett volna nemhogy kétharmad, de kormányra sem kerültek volna, ha akkor tudjuk mind azt, amit most tudunk, hogy valójában mire készülnek. Mocskos, hazug banda. rétvárinak meg nyilván van az a pénz, amiért vállalta hogy eladja a lelkét és a becsületét, ha volt neki egyáltalán valaha is.
Mangu
@Fradigege: @Desischado: Ez csak azért lehetséges, mert más a kampány és más a megszerzett hatalom működtetése, mivel az idióta választópolgárok belementek (anno), hogy nem visszahívható a választott képviselő. Nagyon jól volt előkészítve a rendszerváltás, majd végrehajtva és a napjaink eseménye csak egy folyamat melynek még nem látható a vége. A hatalom gyakorlásában érdekeltek felkészültek voltak (még egymás kicsinálásában, megosztásában is), míg a nép, az istenadta euforikus hangulatú nép, azt sem tudta, hogy mit csinál.
Egyébként, mindezt nagyon jól oktatták a Foxi-Maxi egyetemen és akiket érdekelt azok profitáltak, profitálnak belőle (max. gatyát váltottak).
PostedbyC
@Sanyi2015: Sajnos tévedsz! Nem nőtt annyival a fizetés, amennyivel magasabb az óraszám! Volt fizetésemelés, amit több ütemben visznek végbe, ezért a fizu inkább "be van betonozva". Már a minimálbérrel sem nő. Ráadásul nem csak a túlórát nem fizetik ki, hanem a több szakot sem díjazzák, mint korábban. Bezzeg a szakvizsga! Aki eddig ingyen megszerezte, jól járt! Most min. két év, félévente min. 150 ezerbe kerül + utazás, szállás és egyéb. Ez volt a kritérium a pedagógus 2-be soroláshoz. ..és különben is, miért ne lehetne Magyarországon jól élni pedagógusként? Ha egy tanár nyomorog, mit tud nyújtani a diákoknak? Milyen élményeket és élettapasztalatot? Hogyan lesz kreatív, motiváló és magával ragadó egyéniség? ...vagy csupán "csinovnyikok" kellenek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.