Baleseti szempontból egyre veszélyesebbek a munkahelyek - véli a legnagyobb ipari szakszervezet a saját tapasztalataira, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi ellenőrzéseinek a napokban megjelent, lesújtó tartalmú jelentésére hivatkozva. Baleseti szempontból egyre veszélyesebbek a munkahelyek - véli a legnagyobb ipari szakszervezet a saját tapasztalataira, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi ellenőrzéseinek a napokban megjelent, lesújtó tartalmú jelentésére hivatkozva. Hiba volt a korábbi hatósági munkavédelmi ellenőrzéseket mindössze egy minisztériumi főosztály hatáskörébe adni, mert az egyébként sem rózsás munkavédelmi helyzet csak tovább romlott azóta, amióta megszüntették az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséget - írja közleményében a vegyipari szakszervezet (VDSZ). A legnagyobb ipari szakszervezet elnöke, Székely Tamás emlékeztet: a VDSZ többször is jelezte: munkavédelmi szempontból súlyos gondok és helyenként életveszélyes...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"100-ból 82 munkahelyen dolgoznak baleset- vagy akár életveszélyes körülmények között az emberek "
Vajon ilyen körülmények között megérjük a még ötven éves korunk felett is megemelt nyugdíjkorhatárt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
"100-ból 82 munkahelyen dolgoznak baleset- vagy akár életveszélyes körülmények között az emberek "
Vajon ilyen körülmények között megérjük a még ötven éves korunk felett is megemelt nyugdíjkorhatárt?
Mobil123
@emerencia: addig amíg az ellenőrzések úgy kezdődnek, hogy a vállalkozás tulaja odateszi a bizonyos összeget a felügyelőnek addig nem változik semmi.
Befizeti a.minimalis büntetést és ennyi.
emerencia
@Mobil123: Vagy amíg pl. a munkáját abszolút törvényesen végző munkavédelmi képviselőt lehet rossz munkával megrágalmazva kirúgással fenyegetni, miről is beszélünk?
papa.49
Megint egy változtatás ami csak a káoszt növelte, aki kitalálta mikor is mond le önként dalolva???
papa.49
@Mobil123: Mivel szinte naponta találkozom olyan esettel hogy targoncák nem felelnek meg a követelményeknek, és le kell őket állítanom a javítások elvégzéséig, azt mondom igen, és tudod mi a helyzet miután kiteszem a lában, felültetik a kezelőt és használják a gépet, mert nincs pénz a javításra, vagy esetleg kevesebbe kerül a mutyi mint a javítás...Valamikor régen mikor még létezett az igazi munkavédelem azt is büntették a felügyelők ha a gépben benne volt a slusszkulcs, ma viszont meg a telefon hogy mikor érkeznek, ennyi...
Mobil123
@papa.49: Én meg építőipari vállalkozót ismerek aki megfizeti az átlagos büntit és nem b@szogatját.
Sajnos én nem ismerek ilyen felügyelőt @emerencia: de a környezetemben senki. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.