Ötoldalnyi, idézőjelek nélkül átemelt szöveg szerepel Fényes-Bók Szilviának, a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium új igazgatójának 47 oldalas pályázatában. A Klik, a miniszter és az államtitkár is tudott a plágiumról, mégis kinevezték igazgatónak a nőt – írja a Népszabadság.

Néhol csak egy-egy bekezdést emelt át mások szövegéből, másutt az egész oldal másolás. A dologról azért értesült a Klik és a minisztérium is, mert a Balassit húsz éven át irányító előző igazgató, a posztot újra megpályázó Borenszkiné Imre Éva tavaly a pályázati időszakban levelet írt a Klik vezetőjének, Balog Zoltán miniszternek és Czunyiné Bertalan Judit köznevési államtitkárnak.

Sipos Imre helyettes államtitkár meglepő választ adott:

szerzői jogi kérdésekben a tárcának nincs hatásköre eljárni.

Az új igazgató, Fényes-Bók Szilvia azzal védte az ügyet a Népszabadságnak, hogy "a vezetői pályázatnak nincsenek formai követelményei". A konkrét szövegátvételeket bemutató példákra pedig úgy reagált, hogy ezek "szakmai evidenciák, amelyeknek sokszor az elsődleges forrását is nehéz megtalálni, ha alaposan kutatna, máshol is ráakadna lábjegyzet nélküli idézésükre."

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
És mi ebben a rendkívüli, a furcsa?
A tanárok is plagizálnak, csak ismételnek.
A nekik kiadott tananyagot mondják vissza.

Mindenki plagizál.
Plagi bá is bűntetlenül lehet bárki, még a botránya után is.
.
.
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.