A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem kérte és soha nem is fogja kérni az intézmények vezetőit, hogy küldjék el azoknak a diákoknak a nevét, akik február 29-én nem mentek vagy mentek iskolába – állítja a központ.

Szerdán a Demokratikus Koalíció és az LMP is azt közölte az MTI-vel, hogy több iskolában listázták azokat a diákokat, akik hétfőn nem mentek iskolába, és ilyen információt tett közzé az Eduline is.

A Klik közleményében úgy fogalmazott: egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés azért, mert nem vett részt a hétfői oktatáson. Az állami fenntartó kiemelt feladatának tartja a gyermekek érdekeit érvényesíteni, a folyamatos oktatást biztosítani és egyenlő esélyt teremteni a köznevelésben részt vevő diákjai és pedagógusai számára – írták.

A Facebookon a pedagógusok iránti szolidaritás kifejezésére korábban meghirdetett "Nem leszek suliban" kezdeményezés szervezői arra kérték a szülőket, hogy február 29-én, hétfőn ne küldjék a gyerekeiket iskolába.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Mikor mondtak igazat? Soha nem is fognak .
verőce21
@Mangu: (22:51) "...nemhogy" :)
Főleg, ha a diákok többsége a főiskolán, egyetemen kezd el - kis túlzással - írni, olvasni tanulni. De feltétlenül úgy hagyja el az intézményt, hogy helyesen írni 85%-a nem tud.
Mangu
@verőce21: Netán ismered őket közelebbről? Én sajna már csak a diplomázókkal és a végzettekkel találkozom (szakmunkástól egyetemi végzettségűig) és el sem tudom képzelni, hogy mi lesz belőlük.
Desischado
Ha tagadják, akkor igaz a listázás. Azt sem hiszem el, amit kérdeznek! Hazug nyalonc banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.