"Ujra egy kivételes évforduló, immár a nyolcvannegyedik, amely Magyarország apostoli királyát erőben és biztató egészségben találja. Apostoli idő és valóban apostoli müködés jutalmaz: azokban a nehéz hónapokban, amelyek legutóbb a monarchia népeire szakadtak, a király őrizte és védte népe békéjét, az övénél ifjabb, tapasztalatlanabb és bizonytalanabb vélekedésekkel és tanácsukkal szemben. Nehéz idők voltak, sokszor visszatérők Ferenc József hosszu uralkodása alatt. Mennyi szenvedés, mennyi vér, mennyi csalódás és mindezeken épülve mennyi bölcsesség, emberismeret és türelem kellett ahhoz, hogy ez az ország és ez a monarchia éljen és megéljen minden viharokon át. A nemzetek történetében sem a tulságos temperamentum, sem a vakmerő elbizottság, sem a könnyelmű kezdeményezés, nem mutat fel tartós sikereket. Ami maradandó volt, ami korszakossá szélesült, ami a nemzetek javát és fejlődését biztosította, mindig és mindenben a mérséklet volt, az önfegyelem és az óvatosság, amely a...

Feltöltő: féregkavalkád
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@vakkomondor: Hadd legyek @Prof. Dr. hab. Phd. Farkas F.: fogadatlan prókátora.
Ő itt keményen ironizál, ha nem is jelzi smile-jellel, azért a billentyűzetét merő epés gúnyolódás lengi körül, amit már a nickneve is sejttet.:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.