Csaknem 300 milliárd forintnyi – rekordméretű – veszteséget szenvedett el tavaly a Mol, az olajtársaság most mégis 55 milliárd forintnyi osztalékot fizethet a tulajdonosoknak. 

A jókora veszteség azonban nem az alapműködés miatt állt elő, hanem – mint arra a Mol, és aNépszabadság által megkérdezett részvényelemző is felhívta a figyelmet – az olajárzuhanás okozta eszközérték-csökkenés miatt, ami nem jár valós pénzmozgással. „A tevékenység tényleges eredményét bemutató úgynevezett ­EBITDA ugyanakkor több mint hatszázmilliárd forintra rúgott. A cégnek emellett közel kétszázmilliárd forint szabad készpénz áll rendelkezésére, az eltelt évek során pedig mintegy 1400 milliárd forint nyereséget halmoztak fel. Most voltaképp ebből állják az osztalékot” – írja a Nol.hu.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Azért bájos, hogy az elsíbolt manyup pénzeket befektetve a Mol-ba, amelynek vezetője nemzetközileg körözött bűnöző, és amely csak akkor magyar, ha lét kell pummpálni bele, annyi pénzt osztogat, amennyit a tulajdonosok megrendelnek tőle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Mekkora aljas tolvaj ez a mocskos Fidesz !
Ezeknél nagyobb tetű tolvaj a világon nincs !
papa.49
@soljanka: Ki kell venni még ma amit lehet, mert ha megbukik a mutatvány baszhatják a moljukat, na de azért érdekes lehet ám a tulajdonosi kör is, mernék rá fogadni, hogy sok fütyiszes főnöknek van benne jócskán tulajdona...
justhpeter
Jobb, ha nem szólok hozzá. Még eszembe jutna, hogy ha van 1400 milliárd felhalmozott nyeresége, akkor miért nem adja vissza a csicskának azt a pénzt, ami befektetett a mi pénzünkből ?
papa.49
@justhpeter: Ők azt ,,megvédik,, tőled tőlem, tőlünk, egyszóval az ország népétől, és kis idő múlva már át is alakul ,,LÁTHATATLAN MAGÁNVAGYONNÁ,,!!!
Desischado
Mit gondoltok, miből gazdagodik a csürhe! Hát többek között ebből! Rohadékok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.