Az FHB Bank konszolidált IFRS szerinti adózott eredménye 2015-ben mínusz 10,5 milliárd forint volt, az elszámolások és a fair bank törvény végrehajtása, valamint egyéb szigorodó szabályozói követelmények hatásaként – áll az FHB Jelzálogbank Nyrt. tájékoztatójában, amelyet a 2015. évi előzetes eredményéről tett közzé csütörtökön.

Az FHB Csoport konszolidált mérlegfőösszege 2015. december 31-én 744,9 milliárd forint volt, ami 0,4 százalékkal, mintegy 3,2 milliárd forinttal alacsonyabb az előző negyedév véginél és 24,6 milliárd forinttal, 3,2 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

A növekvő kihelyezési volumen ellenére a saját hitelek állománya közel 43 milliárd forinttal csökkent egyrészt az elszámolás következtében, másrészt a hitelek szerződés szerinti amortizációja miatt.

Ugyanezen okból szintén jelentősen, több mint 33 milliárd forinttal csökkent a refinanszírozott hitelek volumene. A hitelállomány csökkenésével párhuzamosan a források között jelentősen csökkent a kibocsátott értékpapírok, ezen belül elsősorban a kötvények állománya.

A tájékoztatás szerint a hitelkihelyezések alakulása mind a lakossági, mind a vállalati szegmensben kiemelkedő volt az év során. A lakossági hitelfolyósítások 20,2 milliárd forintos volumene 21,6 százalékkal, a vállalati kihelyezések közel 44 milliárd forintos összege 31 százalékkal haladta meg a 2014. évit.

A hitelek bruttó állománya 2015. december 31-én 314,9 milliárd forint volt, az előző negyedév végéhez képest 3,5 százalékos, az egy évvel korábbihoz képest 12 százalékos csökkenéssel.

Szintén kedvező volt a betétek és egyéb kezelt megtakarítások alakulása. A konszolidált betétállomány az egy évvel korábbihoz képest több mint 30 milliárd forintos, 10 százalékost meghaladó növekedéssel 329 milliárd forintra emelkedett.

Az FHB Csoport tagjai által kezelt összes – nem konszolidált – megtakarításállomány 2015. december 31-én meghaladta a 804 milliárd forintot, azaz a bankcsoportnál elhelyezett megtakarítások nagysága egy év alatt közel 20 százalékkal, több mint 127 milliárd forinttal nőtt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Sebaj, a nép majd állja a veszteséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok