A Magyarország területére ideiglenesen kihirdetett 2-es terrorfokozatnak megfelelően, a belügyminiszter utasítására Hajdu János főigazgató teljes készültségbe helyezte a Terrorelhárítási Központ (TEK) állományát – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: az utasítás szerint a TEK fokozza felderítési tevékenységét, megerősíti a terrorveszélyezettség szempontjából jelentős, kritikus infrastruktúrák védelmét, a műveleti egységek pedig megjelennek a legforgalmasabb közterületeken is.

Készültségben a TEK, páncélosok Ferihegyen

A közterületi jelenlét célja a nagy látogatottságú közlekedési csomópontok és létesítmények biztonságának erősítése – közölték.

Készültségben a TEK, páncélosok Ferihegyen

Kedd reggel robbanások történtek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és egy metróállomáson. A legfrissebb információk szerint huszonegy halottja és több tucat súlyos sebesültje van a detonációknak.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Látványosnak látványos, de a valódi munka a háttérben zajlik. Hírszerzés, titkosszolgálat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Cicamama55: Abban igazat adok Neked, hogy a titkosszolgálat esetleges veszély miatt jelez. Ezt feltételezve az egyszerü elmém csak azt nem érti: ha sejtenek bármilyen kicsi terrorcselekmény lehetőségét, akkor azt is kellene tudniuk, hogy kb. kik, hol (legalább ország szintjén meghatározva), mit akarnak véghezvinni. Most szándékosan "sarkitok"... ha pl. valaki csak nem szimpatizál a menekültekkel és szinte mindenkiben terroristát lát, az nem elegendő egy veszélyhelyzet, egy szükségállapot elrendeléséhez... kellenek hozzá még valamilyen "kapaszkodók", vagyis a titkosszolgálatok "nyomozása", felderitései... legalábbis én ezt gondolom.
Cicamama55
@eszegfu: Biztosan voltak is. Én nem tartom szerencsés dolognak, hogy mindig, minden információt megosszanak a közzel, hisz a terroristákat is segítik a médiák hírei, még ha olykor tudatosan félre informálják is őket. Azért van a titkosszolgálat, hogy hang nélkül, láthatatlanul tegyék a feladatukat. S tették is az biztos, mert a miniszterelnökünk nem véletlenül "parázott" már egy ideje.
eszegfu
@Cicamama55: Nemcsak hogy nem "szerencsés" ilyen információkat megosztani, de talán nem is szabad... Tényleg csak morfondirozok és nekem még mindig érthetetlen (ahogy már irtam is): ha valamire rájöttek (amitől "parázhatott" O.V. is), akkor miért nem "osztották" meg a belga, esetleg a 2015. szept.-ben a francia hatóságokkal?! Hiszen ugy tünik mindkét merényletnél a terroristák Bp-en, ill. M.o-n jártak, autót béreltek... és ezeket az információkat a francia, most meg a belga hatóságok tudatták velünk... akkor mégis mire jutottak a nyomozóink, amitől O.V.-nek is tartania kellett?! Hangsulyozom én nem kivánom, hogy elmondják nekem... csupán annyit kellene közölniük pl. nyomozunk, figyelünk és tapasztalatainkat megosztjuk a külföldi kollégákkal, összedolgozunk. Tudom, hogy a 2 ügyet nem lehet összehasonlitani, de bróker Marcsi esetében is csak annyit közöltek: Interpol körözést adtak ki ellene, azt már tudják melyik országban lehet. Nem kell több, de legalább tudható: keresik.
Cicamama55
@eszegfu: "külföldi kollégákkal, összedolgozunk"-ez Tarjányi Péter szájából elhangzott 1-2 hete az ATV -ben, amikor K O beszélgetett vele.
eszegfu
@Cicamama55: Kösz.! Tényleg nem akarok kötekedni, mert ezt csak én gondolom... Nem mindegy, hogy az ATV-n hangzik el Tarjányitól, vagy kiáll egy szóvivő, vagy Bakondi, de akárki a kormány részéről és ő mondja el, és pl. aznap minden hiradóban, minden csatornán ez hir lenne. Ez lenne a korrekt...
Cicamama55
@eszegfu: Ez csak a kormány hozzáállásán múlik, azt meg tudjuk mi...Inkább hiszek én Tarjányi ATV-s nyilatkozatában, mint a kormány szóvivőjének, vagy Bakondinak a közmádiás meséiben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.