Reggel nyolctól kilencig több tucat iskolában leáll az oktatás, a tanárok polgári engedetlenséggel tiltakoznak az oktatási rendszer ellen.

A HVG.hu szerint a budapesti Radnóti Gimnázium előtti rész elkezdett kockásodni, és az iskola előtt összegyűltek a tanárok, diákok és a szolidáris szülők. 

Pörög a sztrájk – a kormány szerint nem lesznek retorziók

A zuglói Teleki Blanka Gimnázium előtt, amelynek vezetője az egyik kezdeményező, Pukli István, több százan gyűltek össze, de diákok alig vannak – írja az Index. Pukli szerint 250 iskola csatlakozott az akcióhoz, de szerinte sokan tartanak a következményektől, ezért maradnak ki. Pukli 8 óra után felolvasta a 12 pontos követelésüket, majd arra kérte, hogy a résztvevők alkossanak élőláncot, és vegyék körbe az iskolát.

Tatán is az iskola előtt gyülekeznek a tanárok, de az ország több pontjáról kaptak hasonló felvételeket a hírportálok. Itt pl. a fővárosi Eötvös József Gimnázium van a HVG.hu felvételén:

Pörög a sztrájk – a kormány szerint nem lesznek retorziók

Pécsett az Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola előtt több mint 80-an gyűltek össze, pedagógusok, szülők, nagyszülők és diákok.

Pörög a sztrájk – a kormány szerint nem lesznek retorziók

Közben a kormány már szelídebb hangokat pendít meg, jóságos atyaként nyilatkozott  Sipos Imre köznevelésért felelős államtitkár a TV2-n arról, hogy

eddig és ezután sem fogja semmilyen retorzió érni a pedagógusokat, amiért részt vesznek a szerdai polgári engedetlenségi akcióban. A munkáltató és az iskolaigazgatók feladata, hogy szerdán zökkenőmentes legyen ezen "közösségi programnak" a szervezése.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Erre az 1 órás " leállásra" kellett volna egy komplett országos sztrájkot rászervezni..Sajnos majdnem mindegyik "szakszi-vezér" ..,a Gazdaállat tenyeréből csipeget...oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Clavigo: Az impotens "ellenzék " meg csak néz ki a fejéből,,tájékozódnak,,mint kiszántott egér,,,oszt Édes Viktorral együtt a parlamenti büfébe...oszt együtt jót röhögnek az egészen.
cs.n.
Szerintem ha közösségi programnak nevezi, az inkább fölényes és lekicsinylő "ki nem szarja le" megnyilvánulás.
Clavigo
@Clavigo: kimaradt...együtt elvonulnak a parlamenti büfébe...
Szókrakész
Hát ez nem jött be.
Ez a "Nagy Leállás" valahogy nem volt érezhető.
Hol van a puklis országos mindenre kiterjedő általános sztrájk?
Ezt nagyon elnézték.
vadnarancs
Szakszervezet? Mind le van fizetve, sok helyen csak papíron léteznek! Dolgozó érdekeit képviselik? Igen! Úgy mint Viktorka és a Fidesz! Csak az elmeháborodott békások hiszik el, hogy ezek azt akarják, hogy jobb legyen a dolgozó népnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.