A magyar kormány ismét napirendre vette a felvidéki kitelepítettek kárpótlását – jelentette be Völner Pál, a Igazságügyi Minisztérium államtitkára a felvidéki kitelepítettek emléknapján Komáromban. Völner beszélt arról is, hogy a kormány számára nagy kihívást jelent, hogy miként lehetne a kárpótlást méltányosan megoldani. Az ügyön az Igazságügyi Minisztérium dolgozik és ennek a ciklusnak egyik nagy eredménye lehet, ha pontot tehetünk az ügy végére. Az államtitkár megjegyezte, hogy a Rákosi-rezsim a nemzetközi egyezményekben lemondott a kitelepítettek számára járó kárpótlásról, és szerinte az Európai Uniótól nem várhatjuk a kérdés megoldását. Az 1945 májusa és októbere között hatályba léptetett Benes-dekrétumok a magyar és német lakosságon torolták meg Csehszlovákia széthullását, a nem szláv népességet megfosztották állampolgárságától, vagyonától és állásától. Csaknem 170 ezer magyar hagyta el az állam területét, javait kényszerűen hátrahagyva. (MTI)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
A világ, de legyünk konkrétabbak, mindazon országok, akik tevőleges , aktív résztvevői voltak Magyarország brutális szétdarabolásának, mikor gondolkodnak azon, hogy miután már mind meggazdagodtak, okosodtak, EU tagok vagyunk, lezártuk a kommunista múltat, itt az ideje, hogy az egyébként is ömlő EU.-s pénzek mellett kárpótolják Magyarországot.
Igaz, ez az idő éppen nem a legalkalmasabb, mert a jelenleg regnáló kormány már annyira rutinos az EU milliárdok elsíbolásában,hogy nincs az a pénztömeg, amit ezek ne tudnának elkölteni.
Előbb rendbe kellene tenni Magyarországot.Aztán talán felvethető lehet a kárpótlás.
Hát még sok víznek kell lefolynia a Dunán, ahhoz, hogy itt rend legyen.
Toby
Sokkal prózaibb dolog van a háttérben, nevezeteen az, hogy a Felvidéki magyarok nem tolongtak az állampolgáságért, márpedig 2018-ig már csak 2 szűk esztendő van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.