Sűrűbben fogja ellenőrizni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a brókercégeket annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő a Quaestor-botrányhoz hasonló befektetési csalások – jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Völner Pál elmondta, hogy helyszíni ellenőrzéseket is tartanak majd, hogy megállapítsák: valóban léteznek-e az árusított kötvények. Ezenkívül az elszámolási rendszerben is olyan szigorításokat vezetnek be, amelyek következtében naprakészen ellenőrizhetőek lesznek a cégek.

Az államtitkár szerint mind a brókerbotrányok kirobbanásában, mind a káresemények feltárásában nagy szerepe volt az MNB új jogosítványainak.

Hozzátette: a pénzügyi kultúrát is fejleszteni kell, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, mikor helyeznek el betétet, és mikor válnak befektetővé.

A jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. Az ügyben nyomozás indult, amelyben március végén letartóztattak három gyanúsítottat, köztük Tarsoly Csabát, a cégcsoport vezetőjét.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Eső után köpönyeg. Ezzel a szigorítással elismerte a magyar állam, hogy pl. a Quaestor botrány az állami trehány ellenőrzés miatt következhetett be. Legalább a 6 millió alatti tartozásokat illene rendezni.
Fradigege
Na, persze. Tehát akkor nem igazán voltak a helyzet magaslatán. Ki a felelős? Esetleg a kancsal Gyurka? Ő a feje a rendszernek. Két lehetőség van:
1. Vagy nem csináltak semmit eddig. Fényezés mellett szartak az egészbe. 2/3-ad. Nyugiság van, fizetés, zsír egzisztencia. Sütögessék a haverok a pecsenyéjüket, jól mutatnak szalagok elvágásainál, etc...
2. Vagy tudatosan nyúlták le a lóvét a Quaestoron keresztül, majd gyorsan farkast kiáltottak, amikor a talaj meleg lett.
Ezt soha nem tudjuk meg. trükk. Régi módszerek ezek. Ilyen neveket kellene megszellőztetni, ha a tudtukon kívül történt ez. A pénz meg van. Hallottunk lenyúlásról is. Tessék kiplakátozni vele a világot. Én például simán, sötét középkori módszereket alkalmaznék Tarsolycsabikán. Még a családja és a leszármazottjai is rámennének, ha nem énekel, mert Petike nagyon saras. Az ő családja is rámenne.
Zách Felicián nem volt sunyi, lásd:
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1330_aprilis_17_zach_felician_merenylete_karoly_robert_ellen/
Ott voltak erények. Itt semmi. Ha Károly Róbert vagy Zách Felicíán ezt látná, egyesült erővel végeznének ezzel a büdös borzalommal.
emerencia
@Fradigege: A vérfolyásnak nem vagyok a híve. Egyebekben igazad van.
Fradigege
@emerencia: Igazad van, nem kell vérfolyás. De az apuci a fejére koppinthatna. A szülők nevelésén sok múlik. Ez nem elhanyagolható. Nem szabad a másik játékát elvenni, akkor sem, ha az lopta. Hanem kell szólni az óvónéninek. Itt például hibázik a szülő. Így a gyermek neki áll torzulni, ha látta a lopást. Ezeknél a szülők sem gyengék. Győzőnek bánya, Petike apuci építkezés business kíváló nyertese. Telis tele rajongókkal, strómanokkal. Itt lopás történt, tehát hiába járnak mozizni a templomokba. Elég kilátástalan. Apucit pedig nem lehet börtönbe zárni, a kisfiacskája miatt és vele együtt. A szülők(gyám) a gyerekeikért felelősek. Aztán 18 éves kortól hirtelen nem. Furcsa. Tarsolycsabikával egyet lehet tenni, hogy egy életre bezárod, ami fl bűntetés, majd teljes vagyonelkobzás. És a gyerekei, rokonai életét mikroszkópszerűen vagy 50 évig végig kíséred, úgy, hogy mindenlépésüket. Nem lenne az, hogy sikkasztottam és-de a nevemen csak egy ceruza van, amivel aláírok. Felelősséggel tartozzon, hogyha mocskos, akkor a családját is magával rántja. Így nem kétszer, hanem milliószor meggondolná.
Fradigege
Megint osztom az észt és szófosásom van. Bocsánat.
emerencia
@Fradigege: Nem kell ezért bocsánatot kérni. A Propi pont azért van, hogy bárki szabadon kifejthesse a véleményét. Szép álmokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.