Védett területet jelentős mértékben megváltoztatva elkövetett természetkárosítás gyanúja miatt indított nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a balatonfenyvesi kikötőépítés ügyében az LMP feljelentése nyomán – írja a Sonline.hu.

A Lehet Más a Politika szerint az épülő gigakikötő működtetéséhez mintegy 65 ezer köbméter iszapot kotortak ki és helyeztek át a tóban. A párt szerint ez egy darabig a kiadott engedélyek alapján történt, de tavasztól már a szomszédos szabadstrandot árasztják el a kikötőből kikotort iszappal. Az LMP úgy véli, a kikötő jelenlegi formájában való megépítése törvényellenes.

Iszap Balatonfenyvesen is, nyomoz a rendőrségCsövön ömlik az iszap a fenyvesi strandra

Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester szerint minden szabályosan és a terveknek megfelelően zajlik.

"A vitorláskikötő-beruházás során a keleti mólószár és a strand között egy föveny alakul majd ki. Ehhez kell a homok, ha úgy tetszik, az iszap"

- mondta Lombár, aki szerint uszadékgyűjtő lídó néven szerepel a tervekben az a strandsarok, ahová most az iszapot engedik.

Korábban megírtuk, hogy rendkívüli iszaposodás kezdődött a Balaton nyugati medencéjében. A jelenség több települést is érint, sokak szerint egy szabálytalan kotrás miatt kezdődtek a gondok.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Most a Balcsi van soron azt is el kell baszni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@eugen4402: nekem szívügyem a Balaton. Valahogy mindíg úgy vagyok vele, hogy ez a magyarok tengere, a szegényebbek üdülési lehetősége. Gyerek koromban is mindíg idehoztak a szüleim, aztán én is később a gyerekeimet. Nem volt sohasem nyaralónk, most sincs. Ennek a tónak van egy különös bája, szépsége, na és persze a sok élmény, ami ideköt. Ezért borzadok el, amikor látom, hogy felelőtlen emberek mit tesznek vele. Tudatosan tönkreteszik, egyesek kisajátítják maguknak mert megtehetik. Kár érte.
eugen4402
@KERKA: Nagyon ismerős nekem is ez a vonzalom ami sokunkat a TÓHOZ köt. A legelső élményem, amire vissza tudok emlékezni, a keszthelyi-öbölben történt, amikor már kifelé evezett apám a csónakkal, és jó 50 méterről megláttam a parton anyámat, és kiléptem a csónakból, gondoltam kifutok hozzá... 1948-ban még nem gondoltam, hogy nem tudok a vízen járni. Ma már tudom, ezért meg sem próbálom...:-)))
KERKA
@eugen4402: Gimis koromban a mi iskolánk is részt vett a Keszthelyi Helikon ünnepségen. Matróz blúzban karénekesként énekeltük a Balaton Múzeum lépcsőjén a Kodály Esti dalát. Aztán a kastély kertjében felállított színpadon egyszerre énekelte az összes énekkar a " Forr a világ bús tengere ó magyar". Szép volt.
Aztán múltak az évek, és megint ott találtam magam a Balaton Múzeum halljában, mert a lépcsőn énekelt a kórusban az unokám. Hát mit mondjak? Elbőgtem magam:))
eugen4402
@KERKA: Totál elkeseredtem, Neked ilyen fennkölt emlékek villannak be, nekem meg silány, parlagi sztorik, amolyan :-((( jellegűek... Pl. a Balaton Múzeumba mindig terveztem, hogy bemegyek, aztán valahogy mindig elmaradt. Viszont egyik nyáron ott Keszthelyen egy lejtőn lefelé pörgettem a bicajt, amikor a lánc bekapta a farmerem alját, fékezni nem tudtam, a cimborám kapta el a pulóveremet, és fékezni kezdett, a pulcsim két méterre nyúlott, de meg tudtunk állni. :-)
KERKA
@eugen4402: XD.
nem akartam fennkölt lenni, és nem akarom fényezni magam, csak milyen érdekes, hogy az eseményeknek ilyen körforgása van.:))
eugen4402
@KERKA: Jaj, nehogy félreértsd a siránkozásomat, mert ha lapozok egyet, életem legszebb emlékei között is akad jónéhány, ami a Balcsihoz kötődik...:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.