A Demokratikus Koalíció foglalkozási körben elkövetett, halált okozó veszélyeztetés miatt feljelenti az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP) – közölte a párt szóvivője csütörtökön.

Gréczy Zsolt az Index cikkére hivatkozva azt mondta, hogy az OEP "aktatologatással odázza el" a rákbetegek gyógyszereinek támogatását. A politikus úgy fogalmazott: ha valakinek olyan speciális rákgyógyszerre van szüksége, amelyet itthon nem támogat a társadalombiztosítás, akkor egyéni méltányossági hozzájárulást kell kérnie az OEP-től. Az OEP 30 napos határidővel húzza az időt, ha pedig ez lejár, akkor a benyújtott dokumentumok hiánypótlására szólítja fel a beteget, hogy újrakezdődhessen az időhúzás – tette hozzá.

A DK ezért azt is kezdeményezi, hogy a jelenlegi 30 napos határidőt csökkentsék 5 napra, 1 éven belül pedig töröljék el az egyéni méltányossági hozzájárulás rendszerét. Gréczy Zsolt kijelentette: úgy kerülhető el, hogy az OEP még több embert "taszítson a halálba", hogy a kormány tb-támogatást ad ezekre a gyógyszerekre.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mangu
Na, ennek a kimenetelére kíváncsi leszek, mivel ez alapjaiban megkontrázza a kormány EÜ politikáját.
Eriksson
A DK Magyarország legnagyobb bíróság-foglalkoztató magáncége. Nincs olyan nap, hogy reggel, délben meg este ne jelentene fel valakit valamiért.
Ez így már önmagában is megmosolyogni való erőlködés, hátha még az ATV egyik riportja is eszünkbe jut az erőlködéssel kapcsolatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.