A Jobbik értékelése szerint jelentős megszorításokat javasol a kormány a jövő évi adótörvények módosításában; ezeket az ellenzéki párt elutasítja.

Volner János, a Jobbik alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a béren kívüli juttatások tervezett átalakítását. Kijelentette: diszkriminatív módon tennének különbséget a versenyszféra és a közszféra dolgozói között, mert míg előbbiek 450 ezer forintig részesülhetnének juttatásokban, utóbbiaknál kevesebb mint fele akkora az összeg, 200 ezer forint.

A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fog fordulni, mert szeretné megvizsgáltatni, hogy ez megfelel-e az alaptörvény szellemének – közölte a politikus.

A párt szerint a kormány újabb megszorításokkal büntetné az autósokat is azzal, hogy emelné a jövedéki adót, amennyiben a kőolaj hordónkénti ára 50 dollár alá megy. Ehelyett szerintük az embereknek kellene kedvezni az olcsó világpiaci árakkal.

Volner János ellenezte azt is, hogy a kormány az idegenforgalmi adó emelésére adna lehetőséget az önkormányzatoknak. Szerinte az, hogy az éjszakánként beszedett 300 forintos mérték 400-ra emelkedne, újabb adóterhekkel szembesíti a turizmusban tevékenykedő vállalkozásokat.

Megjegyezte: az ilyen megszorítások miatt élhetetlen Magyarország és ez okozza, hogy 600 ezer adózó más országokat gyarapít tudásával és szorgalmával.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@vadnarancs: A nyavalyát ébredtek fel! Ezzel a hirrel, mintha kalapáccsal fejbeverték volna őket, ujra szépen szenderegnek!:))) Elképzelni sem tudom: minek kell/ene történnie ahhoz, hogy magukhoz térjenek?!
vadnarancs
@eszegfu: Na igen, az sem zavarja őket, hogy roma a miniszterelnökük!
eszegfu
@vadnarancs: Engem az sem zavarna, ha tuszihutituszihutu származásu lenne...CSAK normális legyen!!
Toby
Az álellenzék túráztatta a száját, nehogy bemohásodjon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.