Végső soron a gyerekek látják kárát, hogy az önkormányzatok feladatait is átveszi az állam az iskolákban – idézi Vekerdy Tamás szavait a 168ora.hu.

A pszichológus az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában így fogalmazott:

„Engem ez a felcsúti kisvasútra emlékeztet: ha nem akartok kisvasutat, akkor nem csak X-ig fog menni, hanem öt kilométerrel távolabb, Z-ig.”

Vekerdy szerint itt is épen így, orbáni módon viszi keresztül az állam az akaratát.

A szakember rámutatott: nem a központosított rendszer, hanem a modern pedagógia lenne a megfelelő irány, melynek lényege, hogy különböző képességű gyerekektől nem szabad ugyanazt a teljesítményt elvárni. A "tantervközpontú" iskolák helyett gyerekközpontú oktatás lenne kívánatos, ahol 

elsősorban arra figyelnek, milyen is a gyerek testi, lelki értelemben. Vagyis mit, mikor és hogyan kell felé közvetíteni, melyek a releváns szükségletei.

Az RTL Klub megkeresésére az oktatási államtitkárság azt közölte: az intézkedések a gyerekek érdekeit szolgálják, mert átalakul az alaptanterv, növelik a pedagógusok önállóságát és csökkentik a tanulói óraterhelést. 

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TAdam
@Bringás: Tisztelettel de én nem szeretném hogy letegezzen. Netes protokoll nem létezik. Internetprotokoll az van, röviden IP, de amiről ön beszél az az etika lesz. Azt pedig úgy látszik nem tanult, mert akkor tudná mit illik. Például nem egyből személyeskedni kell, amikor tudjuk hogy nincs igazunk ilyen "Mi vagy te civilben?" kérdésekkel. De hogy megnyugtassam Mérnöktanár - informatikus a szakmám, és képzelje programozok sőt tanítok is, innen a pallérozott elme. Így a "netesprotokollok" meg úgy a tanítás közel áll a szívemhez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nagy Mária
@eszegfu: Szerintem csak azért van itt, hogy foglalkozzanak vele. Élvezi, hogy kiborít embereket, s aztán, ha valaki beolvas neki kéjesen alázkodik. Komolyan írtam, hogy szerintem beteg ember, ez a mindennapi betevő falat számára. Én már soha nem reagálok rá, amikor sikerült logikai bukfencbe csalnom, rájött hogy lebukott, s alpári hangnemben kihátrált.
eszegfu
@Nagy Mária: Azt hiszem, csak tippelhetünk és ezek mindegyikében lehet igazság... Nem vagyok biztos abban, hogy ha nem reagálunk, az jó...hiszen ezzel valójában rá hagyjuk és azt gondolja: igaza van. Nem akarom én semmiről sem meggyőzni, csupán szeretném, ha olvasna, tájékozódna, tapasztalna, nem pedig ilyen "vakon" élje le az életét. Természetesen mindenkinek joga van eldönteni, hogy áll ehhez a kérdéshez!
magyarbakancs
@koszpeko:Üdvözlek!
Akinek nincs, takargatni valója az válaszol a feltett kérdésre.
Megfigyelésem ki feltétel nélkül kiáll a Fidesz mellett azok vagy kegyencei, vagy tartanak valamitől és ezzel fedi, vagy volt pártálmai párt tagja.
silber13
@Bringás: Mégi te tetted, te mondtad.
Nagy Mária
@eszegfu: Hidd el értelmetlen! Ha magyarázzuk neki, akkor is azt hiszi, hogy neki van igaza. Én elmagyaráztam neki a tanterv hibáit, az állami tankönyv butaságait, a gyerekek leterheltségét, s itt bukott meg, mert kiderült nem is ismeri sem a tantervet, sem a könyveket, de neki így jó. Mert nehogy már én buta tanár tudjam, hogy mi való a gyerekeknek, azt az "okos" szakértők jobban tudják. Ekkor tettem pontot a vele való társalgásra, csak abban bízom másoknak hasznára volt, amit írtam.
eszegfu
@Nagy Mária: Tudom, hogy tettél "kisérletet", hogy elmagyarázd neki...mindig figyelmesen elolvasom az értelmes, érvekkel alátámasztott irásokat. Azt meg szinte biztosra veszem, hogy az "ellenzéki" embereknek -- igy nekem is -- hasznukra válik, ha egy szakmabeli osztja meg a véleményét. Álláspontodat elfogadom, de én azt gondolom, hogy örök optimistaként: nem adom fel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.