Végső soron a gyerekek látják kárát, hogy az önkormányzatok feladatait is átveszi az állam az iskolákban – idézi Vekerdy Tamás szavait a 168ora.hu.

A pszichológus az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában így fogalmazott:

„Engem ez a felcsúti kisvasútra emlékeztet: ha nem akartok kisvasutat, akkor nem csak X-ig fog menni, hanem öt kilométerrel távolabb, Z-ig.”

Vekerdy szerint itt is épen így, orbáni módon viszi keresztül az állam az akaratát.

A szakember rámutatott: nem a központosított rendszer, hanem a modern pedagógia lenne a megfelelő irány, melynek lényege, hogy különböző képességű gyerekektől nem szabad ugyanazt a teljesítményt elvárni. A "tantervközpontú" iskolák helyett gyerekközpontú oktatás lenne kívánatos, ahol 

elsősorban arra figyelnek, milyen is a gyerek testi, lelki értelemben. Vagyis mit, mikor és hogyan kell felé közvetíteni, melyek a releváns szükségletei.

Az RTL Klub megkeresésére az oktatási államtitkárság azt közölte: az intézkedések a gyerekek érdekeit szolgálják, mert átalakul az alaptanterv, növelik a pedagógusok önállóságát és csökkentik a tanulói óraterhelést. 

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TAdam
@Bringás: Tisztelettel de én nem szeretném hogy letegezzen. Netes protokoll nem létezik. Internetprotokoll az van, röviden IP, de amiről ön beszél az az etika lesz. Azt pedig úgy látszik nem tanult, mert akkor tudná mit illik. Például nem egyből személyeskedni kell, amikor tudjuk hogy nincs igazunk ilyen "Mi vagy te civilben?" kérdésekkel. De hogy megnyugtassam Mérnöktanár - informatikus a szakmám, és képzelje programozok sőt tanítok is, innen a pallérozott elme. Így a "netesprotokollok" meg úgy a tanítás közel áll a szívemhez.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
..."melynek lényege, hogy különböző képességű gyerekektől nem szabad ugyanazt a teljesítményt elvárni. "
Vekerdi Úr! Akkor téged műtsön egy olyan orvos, akitől nem várták el azt a tudást, amit a többi elsajátított!
Ez a liberálhülyeség! Kapjon diplomát a tanulatlan, buta, lusta, hogy a statisztika javuljon és a beteg elmék szülte baromságot lenyomjátok a torkunkon!
TAdam
@Bringás: ön úgy látszik nagyon nem érti ezt az egészet, és ha már nem érti úgy van vele akkor az biztos hülyeség, ráadásul liberális. Meg imperialista, még hanyatló nyugat :) Magának is úgy látszik ebben a liberálhülyeségben kellett volna tanulnia akkor talán most értené mi zajlik ön körül. Kezdjük ott hogy főként gyerekekről van szó, nem egyetemistákról. Arról hogy a gyerekeket képességeik alapján tanítsuk, fejlesszük és aki orvosnak való az már kiskorában orvosnak tanuljon vagy olyan főtárgyakat hallgasson aki még 16 évesen közmunkás akár lenni annak ne kelljen tudnia deriválni meg integrálni de tudjon legalább egy idegen nyelvet. Ezt egyentankönyvből nem lehet megoldani. Így már érthető nagyjából a probléma, vagy részletezzem még?
Bringás
@TAdam: Na figyelj, mert csak egyszer írom le! Van egy adott tudás anyag, amit el kell sajátítani. A felvételinél nem mondhatjuk azt, hogy ez gyenge képességű ötös, ez átlagos ötös, ez pedig kiváló ötös!
A kőműves által épített és összedőlt háznál majd azt mondjuk, hogy ő halmozottan hátrányos közepessel végzett? Remélem érzed a kijelentésed tarthatatlanságát! A tudás egzakt, nem viszonylagos!
magyarbakancs
"Az orbáni makacsság árát a gyerekek fizetik meg."
Meg a égész ország.
Egy igazi zseb diktátor.
magyarbakancs
@Bringás:" Ez a liberálhülyeség!"
Kérdezhetnék valamit tőled?
Beakadás nálad ez a liberális gyűlölet?
Konzervatív keresztény elveket vallasz?
Bringás
@magyarbakancs: A saját elveimet vallom, de azt tudom, hogy a liberalizmus a megölő ellenségünk!
magyarbakancs
@Bringás: Liberalizmus nélkül nincs emberi jog.
magyarbakancs
@Bringás: Liberalizmus hiánya meg mutatkozik a Magyar történelemben.
Az akarnok diktatórikus rendek csak pusztulást okoztak ennek az országnak.
Bringás
@magyarbakancs: Emberi jogok emlegetése nélkül nincs brutális elnyomás és aberráció védelem, meg bűnmentegetés!
pbalage
@Bringás: a tudás szerintem éppenhogy viszonylagos. Tudod vannak olyan gyerekek, akiknek a matek megy jobban, a másiknak pedig a történelem.
És ha mindből kőművest gyártanak, elveszett a jövőjük.
És nem csak az övék, hanem egy egész országé is.
De te erre játszanál szívesen.
És ha például minden orvosnak kötelező lenne agysebésznek és fogorvosnak is lenni, az sem annyira ideális.
Gondolom ezek alapján rábíznád magad egy agyműtét során bármelyikre, ha annyira egzakt a tudás. Nem csak lexikális anyag a tudás, hanem sok egyéb minden összetett függvénye.

Mert például Einsteinből is csak egy volt, nem pedig 5 millió darab, ha már itt tartunk, az lehetetlen lett volna.
Bringás
@magyarbakancs: Úgy mint Mátyás király!
Bringás
@pbalage: Viszont orvosból nem egy van, hanem sok és elvárjuk tőlük, hogy értsenek a szakterületükhöz. Ne halmozottan hátrányos közepes módon, hanem egy elvárt szinten! Na itt sántít az elméleted!
magyarbakancs
@Bringás: M i az aberráció?
Orbán akarnok politikája?
Vagy a homokosokra ,szélső jobbikra,Fideszre ami meg hazudtolta a saját választóit mikkor be fogatta a volt komcsikat erre gondoltál?
Bringás
@magyarbakancs: Hát, ha a szótáradból hiányzik ez a kifejezés, ajánlom a guglit!
magyarbakancs
@Bringás: Kérdésre válaszolj, ne ironizálj, nem jó, mert nem igen fogsz kijönni belőle jól.
Politikailag keresztre feszítelek.
Bringás
@magyarbakancs: Húúúúúúúúúúú! Most aztán nagyon megíjedtem! Guglit nem nézted meg? Persze, hogy nem!
magyarbakancs
@Bringás: Látom problémád van a értelmezéssel.
Orbán a tanárod?
Az is szeret mellé beszélni.
bakegya
@magyarbakancs: na most aztán a narancsködös keresztyén fényessége mellé még latin művelséggel is le leszünk forrázva-alig várom a választ !-hát rend-ellenesen nyomja enteró baci barátunk!
Bringás
@magyarbakancs: Félek, egy értelmező kéziszótárral keversz! Nyomd meg a reset gombot!
magyarbakancs
@Bringás: téged nem lehet keverni te egyéni vagy.
egyénien elvakult.
Bringás
@magyarbakancs: :-) Ne izgasd fel magad! Lehet véleményed, szidhatod a rendszert, sőt Orbánt is ekézheted, de mégis ők fognak nyerni!
Na ennyit a lehetőségekről!
Most tanuljunk új szót: deviancia! :-)
TAdam
@Bringás: Először is nem őriztünk együtt malacot, én is megtisztelem azzal, hogy magázom. Továbbra is tartom hogy nem érti mi történik, mivel jelenleg pont az zajlik amit leírt, csak nem jó ötös van, hanem emelt szintű ötös. Másrészt a tudás nem lehet egzakt mivel a tudásanyag folyamatosan változik, így nem lehet egyértelmű. Továbbá ha én fejben deriválok de ön csak papíron tud, akkor miért csak a fejben számolás erőltessük? Mindenkit a maga tudása szerint kellene fejleszteni. Van ami esetleg még nem világos? Szívesen tájékoztatom.
magyarbakancs
@Bringás: Feltett kérdésre válaszolj.
Oktatásodból nem kérek nem vagy kompetens.
Kevés vagy hozzá mint medve sajtban a brummogás.
Bringás
@TAdam: A netes protokoll a tegeződést engedi, így én is megengedem magamnak!
Minek vitázzak egy vakkal a színekről? Mi vagy te civilben? Kommunikációs manager? Mert azok ilyen éles elméjűek!
eszegfu
@bakegya: Utolsó magyar polihisztor... na persze O.V. után, aki szintén mindenhez ért!!!
eszegfu
@magyarbakancs: 12:10 Most én mondom Neked: hagyd a fenébe...hiszen lyukas vödörrel hordja a vizet is... de mondhatnám azt is, hogy a 100-as szög hozzá képest egy integrált áramkör... vagy ha tudná, hogy a Föld forog, akkor kapaszkodna!:))))
szaboria1
A 70 es évek végén volt egy pár általános iskola ahol pont a gyerekek képessége szerint voltak osztályok kialakítva. Csak a Fazekast említsem meg, Matekosok, fizikusok, Kémiások, stb. A fiamnak is már az első osztályt is két tanár tanította és a másodiktól már sport tagozatos osztályba járt.
TAdam
@Bringás: Tisztelettel de én nem szeretném hogy letegezzen. Netes protokoll nem létezik. Internetprotokoll az van, röviden IP, de amiről ön beszél az az etika lesz. Azt pedig úgy látszik nem tanult, mert akkor tudná mit illik. Például nem egyből személyeskedni kell, amikor tudjuk hogy nincs igazunk ilyen "Mi vagy te civilben?" kérdésekkel. De hogy megnyugtassam Mérnöktanár - informatikus a szakmám, és képzelje programozok sőt tanítok is, innen a pallérozott elme. Így a "netesprotokollok" meg úgy a tanítás közel áll a szívemhez.
magyarbakancs
@eszegfu: Köszönöm a kiállásod értem.
Bringás
@TAdam: Gratulálok a szép karrierhez! Így már csak a politikai pallérozottságon kellene javítani!
eszegfu
@magyarbakancs: Mondhatnám azt is, hogy kölcsön kenyér visszajár:)))...elsőként Te "óvtál". Egyébként meg az ember, ha vitázik, akkor nem látja be, hogy vannak olyan helyzetek, amikor kár minden szóért...a "kivülálló" ilyenkor jobb helyzetben van. Ebben az "okos enged, a szamár szenved" technikában az a szomoru, hogy azt hiszi neki van igaza, mert még ez sem ér el az agyáig!!
silber13
@TAdam: Rá kell hagyni erre a " Tour de Fidesz" önjelölt bajnokra, esetleg megsímogatni a kis buksiját..!:-))))
koszpeko
@Bringás: Neked nincs olyan,hogy saját gondolat vagy elv.
Csak fröcsögés.
Ennyi esze egy magnónak is van amire felvették a beszédet és itt lejátssza.
Kb. ennyit tudsz.
Másokat lejáratni.
Aki új s nem fidesznyik azt kiutálni.
Igazad van mond meg te a tutit csak azért,mert aki ide téved és olvassa a kommentjeidet s nem tudja kire szavazzon az tuti nem a gazdáidra teszi le voksát.
eszegfu
@silber13: Túl nagy dijat itéltél neki ezzel a "Tour de Fidesz"-szel... ilyen udvarias, logikus hsz-t még nem irt senki sem, mint @TAdam, erre ő még mindig csak suttyó módon tud válaszolni... modortalan segfejbej...
silber13
@koszpeko: Inkább a zenekarok régebben használt,végtelenített szalagú magnós visszhangjára emlékeztet.:-)))
Bringás
@koszpeko: Íme! Ilyen a DK-s uszítás!
koszpeko
@Bringás: Ez igen!
Ez egy bölcs fidenyiknek a válasza.
Hajrá csak így tovább.
silber13
@eszegfu: Mit is vársz egy ilyen Primitivus Giganticustől?
Bringás
@koszpeko: Amikor egy kutya a kerítés mögül megugat, nem állok le vele vitatkozni!
koszpeko
@silber13: Akkor nagyon hamisan játszott az a zenekar,ha a visszhang ennyire nyekereg. :)
koszpeko
@Bringás: Még,még még ennyi nem elég!
/Republic/
Bringás
@koszpeko: :-)))))))))))))))))))))))))
Menjetek tüntetni mind a harmincan!
koszpeko
@Bringás: Ne hagyd abba!
Iszom szavaidat :DDDDD
silber13
@koszpeko: Azok a visszhangok általában az utolsó szótagot ismételgették, a lejátszófejek számától függően egyre halkulva: mint amikor a tévozó kacsanépség sipákolja " bringás..gás..gás...gás... Épp úgy, mintha a csőrösökre egyfajta sordinó lenne felszerelve.:-))))
koszpeko
@silber13: Igazad van a kiskacsák is sárgák.
Még szerencse,hogy nem narancssárgák.
Olyan jót nevettem.
eszegfu
@Bringás: Te meg menjél tüntetni Freddie Merckx-szel és akkor már ketten lesztek --- Neked tudnod kell ki volt!? Tudod, Google a barátod!
karma1
@TAdam: Kedves TAdam! Ne tevessze meg, ha ezen az oldalon talalkozik ilyen alakokkal is, mint bringas. Egyszeru o a fejeben, mint egy faek. Nem tud mast, csak a felsobb utasitasra kiadott brossurakbol libsibolsizni, emuttnyocevezni, Gyurcsanyozni, meg amit eppen kiadott neki a fide$$ intezkedesre...

Sajnos, vannak meg az oldalon nehanyan hasonlo kaliberu - tehat a konnyen felejtheto piti kategoria - , de az a legjobb modszer, ha szepen ignoralja a frocsogesuket - ettol allati pipak lesznek es rendkivul kozonsegesek.

Isten hozta ezen az oldalon, ha par evig kibirja itt, akkor mar nemhiaba jegyzetelt ide...:o))))
(Majd figyelje meg, mekkora letolast fogok ezert a beirasomert kapni tole, ha nem mindjart kitiltat...:o))))
silber13
@Bringás: A te tudásod nem exakt, hanem - finoman fogalmazva - exaltált...))
Bringás
@eszegfu: Tudom, hogy a barátom, de az illető úr nem érdekel, így minek keresgessek?
Bringás
@magyarbakancs: Arra válaszolok, amire akarok!
magyarbakancs
@Bringás: Tényleg komcsi voltál.

Mert azok imádják a Fidesz feltétel nélkül.
Ki élhetik diktatórikus hajlamaikat.
Csodálkozó
@Bringás: Baromarcú, nehogy te oktasd már ki Vekerdy Tamást, akinek a bal kisujjában több esze van, mint a te üres hombár fejedben, IQ-nanomínusz bérfirkász!
silber13
@Bringás: Nem, nem esett jól, de ez egyfajta visszaszúrás volt a minapi gecizésedért!
eszegfu
@Bringás: A világ legnagyobb kerékpározója... de tényleg, ez nem kell, hogy érdekeljen... olyan mértékü tudás van a fejedben, hogy ez már nem fér bele...:(((
Bringás
@magyarbakancs: Nos, ez is egy vélemény!
Bringás
@silber13: "Nem, nem esett jól, de ez egyfajta visszaszúrás volt a minapi gecizésedért! "
Nem nekem tisztem trágárkodni, arra megvannak itt a felkent személyek!
Bringás
@Csodálkozó: "Baromarcú, nehogy te oktasd már ki Vekerdy Tamást, akinek a bal kisujjában több esze van, mint a te üres hombár fejedben, IQ-nanomínusz bérfirkász! "

Imádom aliberális oldal demokratikus megnyilvánulásait és mélységes toleranciáját!
Csodálkozó
@Bringás: Te csak orbáncot imádod, meg a pénzt, amit az itteni trollkodásodért fizet neked, tökfej!
Bringás
@Csodálkozó: Én legalább nem vagyok annyira reterdált, hogy a liberális maszlagot bevegyem!
Csodálkozó
Nem vagy 'reterdált' (sic!), de ostoba kretén bérfirkász annál inkább.
Húzz el innen, büdösbogár!
Csodálkozó
@Bringás: Lyaly, lyaly, "nyavajás"!
Tanulj meg magyarul, szerencsétlen!
Bringás
@Csodálkozó: Ráérek! Nem tudtad elolvasni, vagy nem értetted pubi cica?
Csodálkozó
@Bringás: Tudod, kinek jópofizz, agyrokkant!
Bringás
@Csodálkozó: Hőbörgünk, hörgünk, köpködünk egy kicsit? Hamarosan kinyit az OPNI! Már húzzák az ágyneműd!
Csodálkozó
Hamarosan nyit az OPNI, oda mehet orbánc lopni.
Meg ott a helye az összes nyalogányának, élen Bringással, a Propellerre csibészeltetett Fityisz-bértrollal.
TAdam
@Bringás: Legalább tanítunk egymásnak új szavakat. :) Ígérem jobban ráfekszem a politikára, kérem Ön pedig egy kis erkölcstant iktasson be szabadidejébe, hisz Önre fér. Ez most egyébként nagyon menő tárgy unortodoxiában, szóval még büszke is lehetne rá.
bundi
@Bringás: kicsit szétcsúsztál barátom..."Vekerdi Úr! Akkor téged műtsön egy olyan orvos, akitől nem várták el azt a tudást, amit a többi elsajátított!
Ez a liberálhülyeség! Kapjon diplomát a tanulatlan, buta, lusta, hogy a statisztika javuljon és a beteg elmék szülte baromságot lenyomjátok a torkunkon!"
nem a "tudás" gyógyít téged...hanem aki alkalmazza...manapság bármit elérhetsz a neten...tudod az már csak ilyen liberális...ellenben azokkal akiket az írásaid alapján példaképednek lehet tekinteni...kim dzsong ul...pityin...és lassan orbán...
legalább olvass utánna azoknak a szavaknak amiket most szitokszóként használsz...
hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus
és tudod errefelé inkább a kreativitást várják el a diákoktól...mintsem a gépies magolást...arra ott vannak a gépek...
kuma.blog.hu/2013/03/06/ha_cambridgeben_vizsgazol_ne_hagyd_otthon_a_kardod
de ha ez a célod...legyél biorobot...nálatok úgy látszik azoknak van nagy jövője
www.youtube.com/watch?v=XVNf_lA1Sug
egyébként az írásaid lassan úberelik besenyő pista bácsi szintjét is...
Nagy Mária
Olvassátok vissza, a 73 hozzászólás 90%-a Bringásról szól, s nem a cikkről.
Ér ez ennyit? Senki ne reagáljon rá. Ez egy beteg, unatkozó ember. Az a mindennapi kielégülése, hogy mindenkibe beleköt, lealáz.
bundi
@Nagy Mária: de elhelgatott...innentől lehet a cikkről is beszélni...már pedig nagy a tét...mert nekik kellene a nyugdíjakat kitermelni...de egy nemzeti közmunkás...hány nyugdíjast fog majd a hátán vinni?...mert ne legyenek illúziók...a gyerekek jó része közunkás lesz...
eszegfu
@Nagy Mária: Megtettem, igazad van...egyrészről... "Józan" pillanataimban én sem reagálok...csak szerintem ez a "doktor Agy" még csak véletlenül sem érzi "mellőzöttnek" magát, hanem töretlenül hiszi: igaza van, hogy "győztünk", "megnyerjük"... de az is lehet, hogy csupán a bosszantásunk miatt van itt...
bundi
@eszegfu: bocs abevándorlósnál kezdtem...
koszpeko
@magyarbakancs: Szerinted kinek válaszolt már itt egyenes kérdésre?
Pl. nekem még semmire se sikerült adnia egyetlen értelmes választ se.
Nagy Mária
@bundi: Túl nagy a tét, ha egyáltalán még helyre hozható, főként az utolsó három év ámokfutása.
Ha nem állnak ki a szülők és civilek a tanárok mellett, keresztet lehet vetni az oktatásra.
Nagy Mária
@eszegfu: Szerintem csak azért van itt, hogy foglalkozzanak vele. Élvezi, hogy kiborít embereket, s aztán, ha valaki beolvas neki kéjesen alázkodik. Komolyan írtam, hogy szerintem beteg ember, ez a mindennapi betevő falat számára. Én már soha nem reagálok rá, amikor sikerült logikai bukfencbe csalnom, rájött hogy lebukott, s alpári hangnemben kihátrált.
eszegfu
@Nagy Mária: Azt hiszem, csak tippelhetünk és ezek mindegyikében lehet igazság... Nem vagyok biztos abban, hogy ha nem reagálunk, az jó...hiszen ezzel valójában rá hagyjuk és azt gondolja: igaza van. Nem akarom én semmiről sem meggyőzni, csupán szeretném, ha olvasna, tájékozódna, tapasztalna, nem pedig ilyen "vakon" élje le az életét. Természetesen mindenkinek joga van eldönteni, hogy áll ehhez a kérdéshez!
magyarbakancs
@koszpeko:Üdvözlek!
Akinek nincs, takargatni valója az válaszol a feltett kérdésre.
Megfigyelésem ki feltétel nélkül kiáll a Fidesz mellett azok vagy kegyencei, vagy tartanak valamitől és ezzel fedi, vagy volt pártálmai párt tagja.
silber13
@Bringás: Mégi te tetted, te mondtad.
Nagy Mária
@eszegfu: Hidd el értelmetlen! Ha magyarázzuk neki, akkor is azt hiszi, hogy neki van igaza. Én elmagyaráztam neki a tanterv hibáit, az állami tankönyv butaságait, a gyerekek leterheltségét, s itt bukott meg, mert kiderült nem is ismeri sem a tantervet, sem a könyveket, de neki így jó. Mert nehogy már én buta tanár tudjam, hogy mi való a gyerekeknek, azt az "okos" szakértők jobban tudják. Ekkor tettem pontot a vele való társalgásra, csak abban bízom másoknak hasznára volt, amit írtam.
eszegfu
@Nagy Mária: Tudom, hogy tettél "kisérletet", hogy elmagyarázd neki...mindig figyelmesen elolvasom az értelmes, érvekkel alátámasztott irásokat. Azt meg szinte biztosra veszem, hogy az "ellenzéki" embereknek -- igy nekem is -- hasznukra válik, ha egy szakmabeli osztja meg a véleményét. Álláspontodat elfogadom, de én azt gondolom, hogy örök optimistaként: nem adom fel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.