A baloldallal szemben a Fidesz megbecsüli az egészségügyi dolgozók munkáját – mondta Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője pénteken Budapesten újságíróknak az előző nap bejelentett egészségügyi bérrendezésről szólva.

A fideszes politikus szerint a baloldalt sosem érdekelte az egészségügyi dolgozók sorsa, mindig lesöpörték az asztalról a kéréseiket. A baloldal kormányzása alatt válságba került az egészségügy, sorra zárták be a kórházakat, elvettek egyhavi bért a dolgozóktól, akiket létbizonytalanságba sodortak – jelentette ki.

A Fidesz ezzel szemben megbecsüli az egészségügyi dolgozók munkáját, és kiszámítható, többéves béremelési programot indít nekik, így ők is előrébb léphetnek

- közölte Halász János, hozzátéve, hogy a béremelés nem most kezdődik, a kormány már eddig is 300 milliárd forintot fordított rá. A mostani döntés alapján két év alatt mintegy 100 milliárd forintot fordítanak az egészségügyi fizetések emelésére.

A frakciószóvivő tájékoztatása szerint az ápolók bére 2019 végére átlagosan 65 százalékkal fog emelkedni, a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nő két év alatt. A rezidensek alapbére jövő novembertől 50 ezer forinttal emelkedik.

"Mindezt az ország saját gazdasági erejéből tudjuk megvalósítani" – hangsúlyozta.

Halász János kérdésre azt is mondta, hogy egyetlen kórházat sem fognak bezárni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Akkor remélem az eü dolgozók megkérdik, mi volt az oka annak, hogy a kormány magas vben lexarta a dolgozókat! És akkor nincs szavazat, mert ráér az eü. népség is!
kakaósbögre
ugyanmár.egyszer már átbaszta az orvosokat a fidesz.most is ez lesz.mint mindig.
nusika
Halász János kérdésre azt is mondta, hogy egyetlen kórházat sem fognak bezárni." . hazudnak!
Most már "kisebb" emberkét tettek oda válaszolni, több kérdésre is, mert már kifogytak , abból, hogy mit mondjanak az egészségügyről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.