A VIII. kerületi ügyészség a rendőrség határozatát felülbírálva nyomozást rendelt el az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet irodájában talált poloska ügyében – írja a NOL.hu.

Tényi István tiltott adatszerzés gyanújával tett bejelentést a rendőrségen azután, hogy június elején a telefon- és az adatforgalom továbbítására alkalmas eszközt találtak a jogvédő szervezet irodájában.

Az árnyékolónak álcázott készülékre kevéssel azután figyeltek fel az intézet munkatársai egy kábeldobozban, hogy Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője kijelentette: titkosszolgálati jelentések vannak a birtokában a menekülteket segítő, Soros György által támogatott civilekről.

Tényi feljelentését a BRFK azzal utasította el, hogy a „bejelentésében foglaltak bűncselekmény gyanújának megállapítására konkrét tények és adatok hiányában nem alkalmasak". Tényi ugyanis sajtóhírekre alapozott, az intézet pedig nem fordult a hatóságokhoz. A formailag szabályos feljelentést is lesöpörte az asztalról a BRFK. Tényi ez ellen emelt panaszt a Fővárosi Főügyészségen. A VIII. kerületi ügyészségtől kapott választ, amely a rendőrség korábbi döntését felülbírálva nyomozást rendelt el Tényi feljelentése nyomán.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Addig húzták az időt, amíg mindent eltüntettek. Volt is, nincs is! Így kell ezt!
vadnarancs
Addig húzták az időt, amíg mindent eltüntettek. Volt is, nincs is! Így kell ezt!
Hellcat
@vadnarancs: mindig is ezt csinálták...mikor a tónyó ellen vallottak másnap a juhász felvette ahogy hordják el az iratokat aztán rá 1-2 napra tett csak feljelentést.
Toby
Nehogy zokogógörcsbe ránduljunk, a pintérség, az ügyészség által kikényszerített nyomozásokat akkort is korábbi álláspontjának ,megfelelő szemszögből kezeli, senki ne várjon pozitív eredményt!
Bringás
Lehet kiszivárgott, hogy Szél Berninek egyik melle nagyobb mint a másik és ez nem maradhatott bizonyíték nélkül! Komolyabb dolog miatt nem hallgathatták le őket!
sgyuri2003
@Bringás: Ma már ne igyál többet. Az átlagnál is silányabb vagy. Izzadságszagúra sikeredett nagyon a hozzászólásod. Ilyenért is fizetnek a habony művekben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.