A hazai kutyákért felelősséget érző államilag elismert ebtenyésztő szervezetek megkongatják a vészharangot a világgazdasági válsággal kifejlődő, tavaszra várható kölyökkutya túltermelési válságra, illetve annak szükségszerű következményeként a sokezres kóborkutya-dömpingre – írja közös közleményében több ebtenyésztő egyesület.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: wolfi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wolfi
Lehet, hogy rengeteg félholt, agyonelettett kutya és rengeteg alultáplált kölyök kerül utcára rövidesen, szaporítva a már így is több ezres kóborkutya létszámot.

És még egy halk megjegyzés: sokkal korábban kellett volna ez a vészharang. Évek óta óriási "túltermelés" folyik mind a törzskönyvezett, mind a törzskönyv nélküli, azaz a fajtatisztának mondott keverék, mind a keverék kutyák terén.

De amíg például volt piaca külföldön a magyar kiskutyának, az elismert tenyésztő szervezeteket sem érdekelte, hogy hogy éli túl a 6 hetes kiskutya a fél Európán át tartó utat.
De tényleg, mi lesz, ha ez a rengeteg külföldre exportálandó kiskutya mind-mind itthon ragad?

És egy másik kérdés, mi lesz a "tenyésztőkkel"? Mondjuk akiknek van rendes munkájuk, megélhetésük, csak épp jó pénzt kiszedtek még a kutyákból is, na azok sorsa marhára nem érdekel, sőt azokkal fizettetném meg a kóbor kutyák ivartalaníttatását is.
De most akár egész falvak lakosainak megélhetése is kockán forog, akiknél a disznóólak a sertésválság óta kutyákkal vannak teli, és szinte az egyetlen bevételi forrásuk a kiskutyák után kapott pénz.Velük mi lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.