Ismét megjelent az Economist szokásos Big Mac indexe, mely szerint a forint 25 százalékkal alulértékelt az euróval és 37,5 százalékkal a dollárral szemben. Az egy főre jutó GDP figyelembe vételével viszont lényegesen kisebb a differencia, az euróval szemben 4,3 százalékkal kellene, hogy erősebb legyen a forint. Valójában az index legfontosabb üzenete az, hogy még a régióban is kifejezetten drágának számít a magyar Big Mac, ennek a másik megközelítése az, hogy a forint alulértékelt. Jelenleg Magyarországon 900 forintba kerül egy sima Big Mac szendvics a McDonald's kínálatában, ez a 314,48-as euró-forint árfolyamon 2,86 eurónak felel meg - derül ki az Economist friss felméréséből. Közben az eurózónában 3,82 euró a szendvics átlagos ára, így a számítás szerint a forint 25,1%-kal alulértékelt, a Big Mac index 235,6-os euróárfolyamot indokolna, akkor kerülne euróra átszámítva ugyanannyiba a magyar szendvics, mint az európai.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Nem a forint gyenge.
Hanem a nyugat rabolja ki az országot.
Minden drágább itthon, mint a kinti boltokban.
Szókrakész
Csak egy dolgot vegyünk észre.
Ami bizonyítja, hogy a nyugat mekkora bizniszt csinál a migráncsválságból is.

A migráncsválság előtt a teso és többi bolt 5-6 ezer forintért dobta az ember után a 3 személyes sátrakat, 3-4 ezerért a hálózsákot, stb.
Mivel Mo. migráncsútvonal, most egy sátor alaphangon 15 ezernél indít.
10 egy hálózsák, ...

Tehát az árak soha nem egy ország valós gazdasági helyzetét jelzik, hanem a pénzéhes multik, politikusok és háttéremberek cselszövéseinek tartanak tükröt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.