Azta, ne, döbbenet: a humanizmus is azt diktálja, hogy rendezzék a Közel-Kelet, így Szíria helyzetét – jelentette ki Jeszenszky Géza az M1 csütörtöki műsorában.

Azt is mondta a korábbi külügyminiszter, kijelentő tálentum, hogy az emberek nem jószántukból menekülnek el a Közel-Keletről, hanem mert rettegnek, mivel a háború miatt elviselhetetlenek a körülmények. A problémát a gyökerénél kell kezelni, lehetővé téve, hogy az elüldözöttek a szülőföldjükön éljenek boldogan, és így a migrációs válság is megoldódik – tette hozzá.

Jeszenszky Géza az Iszlám Államról szólva

úgy fogalmazott,

hogy "bűnbanda" terrorizálja a Közel-Keleten élők millióit.

Durva.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetét azért hozták létre, hogy lépjen fel a biztonság érdekében – mondta, hozzátéve: az IÁ-nál jobban semmi nem fenyegeti a világbékét, vagyis a nagyhatalmak közös érdeke, hogy leszámoljanak a csoportosulással.

Úgy fogalmazott, hogy Szíria "nagyon élhető" volt a polgárháború kezdete előtt, ezért külső segítséggel békét kell teremteni az országban. Ehhez elsősorban a környező államok katonáit lenne szükséges mozgósítani, a török hadsereg például hatalmas, és Törökország is több figyelmet tudna a saját problémáira fordítani, ha rendeződne a helyzet – nyilatkozta.

Őrület, mik vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.