Ismét egy volt ellenzéki politikus vállal külszolgálatot: Ertsey Katalin, az LMP korábbi képviselője külgazdasági attasé lesz Prágában – értesült a Népszabadság.

Ertsey Katalin, aki az előző ciklusban az LMP parlamenti képviselője volt, diplomáciai szolgálatba áll: Prágába készül külgazdasági attasénak.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte: Ertsey beosztott diplomataként fog dolgozni a prágai nagykövetségen.

„Úgy gondoljuk, hogy eddigi közéleti és szakmai pályafutása alapján jól fogja ellátni a feladatát. A KKM vezetése a külügyet nemzeti ügynek tekinti, nem kizáró ok, ha valaki korábban ellenzéki párt tagjaként tevékenykedett" – írta megkeresésünkre a tárca sajtóosztálya, amelyet arról kérdeztünk, miért egy volt ellenzéki politikusra esett a választás.

Ertsey a Pécsi Egyetemen tanult (magyar–esztétika szakon szerzett diplomát), közben 1988-ban belépett a Fideszbe. Legközelebb két évtized múlva, az LMP háza táján bukkant fel a közéletben, 2010-től a párt ország­gyűlési frakciójának tagja volt. A két időpont között a vállalati és a nonprofit szférában tevékenykedett, elsősorban a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás területén, dolgozott önkéntesként, tanított a Corvinus Egyetemen. A 2013-as pártszakadáskor kilépett az LMP-ből, a frakciónak viszont tagja maradt, ám nem sokkal később jelezte, hogy a 2014-es választáson nem indul.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Horizont: Sokszor elmondtam már a régi római igazságot és ez most itt nagyon aktuális: " Gyakran megesik hogy az érdek a becsülettel vetekedik ". De Szokrstesznak talán latinul jobban érthető" Persaepe accidit ut utilitas cum honestate certet "

.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moareka
@Béla333: kihagytad a legszemtelenebb perszónát, az egyszemélyes párt tagját a Szili Katikát, aki a legnagyobb napraforgó a kerek világon...
moareka
@Béla333: Ha tudta, miért nem kürtölte világgá?
egyvandor
@Eriksson: "Ne azt kérdezd, mit tehet érted a hazád, hanem hogy mit tehetsz te a hazádért." me'szaros gerencsi, széles, csányi és egyéb nertársak. A többi meg léhűtő, ingyenélő, hazaáruló, akik annyit is érnek.
Eriksson
@egyvandor: Az idézett szöveg JFK-tól származik, s ő a maga nevében beszélt, nem a tiedben.
Eriksson
@silber13: Te silbi, Szókratész (az igazi) biztos tudott rómaiul?
Szókrakész meg majdcsak beírja a gugliba. :-)
silber13
@Eriksson: A kortársai szerint nagyon ritkán mozdult ki a városból, nem hinnném, hogy tudott volna

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.