Öt éve a legnagyobb minimálbér-emelés jöhet, ha a kormány átnyomja a munkáltatókon. Az intézkedés drágulást hozhat, többe kerülhet például az élelmiszer. Igaz, egy jól irányzott járulékcsökkentés tompíthatja a hatást.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Csak gyors fejszámolást végeztem.- A 127 ezerből a mostani rendszer szerint a dolgozó kb 86-88 ezret fog kapni. A többi megy az államnak. A munkáltató költsége is megemelkedik, ők 45-50 ezret fognak a dolgozó után az államnak fizetni. Úgy nagyjából a melós kap 88 ezret az állam kap 90 ezer körül. Jó pénz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Szókrakész: Nem értetted meg @Mézike: -t!

A minimálbér emelésével bukik a munkáltató (ezért kénytelen árat emelni majd), jól látod, a munkavállalónak jut egy kis alamizsna ("max 1-2 kiló csirkefarhát árával"), míg maga a költségvetésbe folyik be az igazi pénz, még akkor is ha a járulékokat csökkentik 4 százalékkal.
verőce21
A minimálbér emelésének lényege a hozzá kapcsolódó, pontosabban kiindulási alapként szolgáló ellátásokban, segélyekben van.
Mézike
@Szókrakész: Monnyuk én arra céloztam hogy a melós kap 88 ezret az állam 90 ezret.
No meg az áremelkedéssel járó bevételek.
Van , lesz olyan munkáltató aki nem tudja kigazdálkodni. Főleg magyar vállalkozások, mert nekik nem jár adókedvezmény . És itt jönnek be a közmunkások , de az már egy másik történet. Mondanom sem kell velük is az állam jár jól.
A csóri minimál béres, illetve közmunkás + maga alá pisál gyönyörűségében hogy milyen hajde jó neki hogy dolgozhat.
Eriksson
Röpke pár hónap, s az árak követik majd a minimálbért.
Akiknek addig nem volt annyi, no meg a nyugdíjasok, azok buknak. A megemelt minimálosok meg ott találják magukat, ahol a part szakad.
Áfát kellene csökkenteni, azzal mindenki jól járna. Cserébe sávos jövedelemadóval kellene kompenzálni az állami bevételcsökkenést.
Eladott Ország
A helyzet nem változik. Egymás közt milliós fizetéseket osztogatva, fosztogatva spórolnak.
Szándékosan alultervezik az inflációt ,hogy a nyugdíjemelés kisebb legyen. A minimálbér emelés drágulást hozhat, akkor hogy jön ki a nullaegészvalahánytized nyugdíjemelés.
Eme pofátlan húzást meg kell majd hálálni a választás során. Van még bőr a pofán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.