Tarthatatlannak nevezte több kormánypárti politikus helyzetét az LMP társelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, az Aulich utca 3. előtt. Hadházy Ákos azért választotta helyszínül az épületet, mert ott található Kertész Balázs, az Index pénteki cikke szerint Rogán Antal munkatársának irodája.

Hadházy Ákos azt mondta: "az egy szem lúzer Zuschlag Jánoson kívül" a rendszerváltás óta nem volt olyan politikus, aki büntetőügyileg is megbukott volna, és tettének büntetőjogi következményeit is viselnie kellett volna.

Előrevetítette: a kormánypárti politikusok közül többen "a közeljövőben bajba fognak kerülni". Közéjük sorolta Rogánt Antalt, Farkas Flóriánt, Mengyi Rolandot és Simonka Györgyöt.

Hadházy Ákos szerint jól láthatóan arra játszik a kormányzat és az őt segítő – megjegyzése szerint idézőjelbe tehető – bűnüldöző szervek, hogy időt nyerjenek, és a következményeket a választások utánra tolják.

Hozzátette: az is látszik, hogyha ez nem sikerül, akkor megpróbálják az esetleges letartóztatásokat, bűnügyi következményeket elcsendesíteni azzal, hogy a sajtót is elcsendesítik. Szerinte a sajtó "bedarálásának" is az a legfőbb oka, hogy a kormány érzi az emberek felháborodását, amit ezek az ügyek kiváltanak.

"Azért van még Rogán Antal is a helyén, mert a Fideszben van egy doktrína, miszerint ha valaki tartja a száját, és nem beszél a főnöke ellen, akkor gyakorlatilag bármit megtehet" – fogalmazott. Hozzátette: "Rogán Antalnál, Farkas Flóriánnál, Mengyi Rolandnál és Simonka Györgynél az a nagy dilemmája a kormánynak, hogy ha elengedi ezeket az embereket, akkor ez olyan jelzést mutat a többiek felé, hogy nem tudja őket sem megvédeni".

Hadházy Ákos szerint a parlamentben az a hír kering, amely szerint "a miniszterelnök azt üzente az övéinek, hogy 2017-ben csendet szeretne, nem akar botrányokat". Hozzátette: az LMP ugyanakkor mindent meg fog tenni azért, hogy ezek az ügyek ne maradhassanak rejtve.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ezt reméli?
A tény az hogy szó sincs csökkentésről, még büszkék is rá! Ez az osz't jónapot továbbfejlesztett változata! S a nép, az isten adta nép, mely... nos az tapsikol is hozzá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
Bármennyire is szeretnétek, nem lesz semmi változás.
Hadházy és Juhász Péter folytatják szélmalom harcukat, mi itt a fotelből forradalmárkodunk, néha elmegyünk tüntizni.
Az ellenzék pedig azon agyal, hogy kivel miért nem áll össze.
Pedig más lehetőség nincs, mint az, hogy a Jobbik kivételével mindegyik beáll a sorba.
Nem azon vitatkozni, hogy ki adja a miniszterelnököt, ki indítson több helyen.
Nem kijelenteni, hogy mely pártnak ki a vállalhatatlan.
Fel kellene sorakozni egy cél érdekében: elsöpörni a mutyiszt, hogy neki lehessen állni egy élhető, demokratikus ország újjáépítésének.
Egy évük van-talán már annyi sem-, hogy minden egyes körzetben felkutassák azt az embert - pártállástól függetlenül-, akinek az adott körzetben esélye van. És őt támogatni, felkészíteni.
Itt már nincs értelme gyurcsányozni, emeszpézni vagy elempézni.
Elértük az utolsó utáni órát.
És megy mindenki a levesbe.
Béla333
@soljanka: 19.38
Akkor szerinted ez mi?:

"Nem vesz részt a baloldali előválasztást előkészítő tárgyalásokon a Magyar Liberális Párt, miután Gyurcsány Ferenc megvétózta részvételüket. Gyurcsány és Bokros a Balpárt részvételét is megvétózta, a szocialisták sem tiltakoztak. "
mandiner.hu/cikk/20161103_balos_elovalasztas_gyurcsany_kiutalta_a_liberalisokat
soljanka
@Béla333: Az MLP egy viccpárt. Fodor játszótere. Meg pár ember fejős tehene. Őket nem lehet a Fidesz ellenfelének tekinteni.
Béla333
@soljanka: 19.53
Ezt, írtad, erre írtam, amit írtam:
"Pedig más lehetőség nincs, mint az, hogy a Jobbik kivételével mindegyik beáll a sorba."

Akkor döntsd már el, hogy az aki belefér és ki az aki nem?!
soljanka
@Béla333: Mint írtam, az MLP-t nem tartom ellenzéki pártnak. Egy fideszpénzelte csapat, így -nekem legalábbis- logikus, hogy nem akarják az anyapárt bukását.
Ha nem voltam érthető: MSZP-DK-Együtt-Párbeszéd-LMP - ők tudnak megszólítani embereket. De van még Munkáspárt, sőt még a Kétfarkúak is. De ha az ellenzék beveszi Fodort, akkor tegye. Csak hát ő képviselői helyre hajt, így eleve nem alkalmas arra, hogy félretegye a személyi ambíciókat.
Persze más pártokban is vannak ilyenek, de azokat a többieknek le kell törniük.
Ha nem megy, akkor marad az Orbán csapat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.