A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) elnökének közlése szerint az utóbbi időben csökkent az öngyilkosságok száma.

Székely András az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, jelenleg Magyarországon 18 szolgálat hatszáz emberrel lát el ügyeletet, ezeket a szolgálatokat elsősorban az öngyilkosságok megelőzésére hozták létre.

Az 1986-ban alapított szervezet vezetője örvendetesnek nevezte, hogy csökkent az öngyilkosságok száma, és reményét fejezte ki, hogy ebben szerepe van a segélyszolgálatnak is.

Hozzátette, hívásaik öt százaléka, mintegy ötezer hívás érkezik olyan emberektől, akik öngyilkosságra készülnek.

Székely András hangsúlyozta: jó lenne, ha többen jelentkeznének lelki elsősegélyt nyújtó munkakörbe, de nagyon megterhelő feladatról van szó. Meg kell tanulni meghallgatni a másikat, mert már ez is segíthet.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Egy frászt, már arra sincs lehetősége a legtöbbnek, hogy telefonáljon, a másik pedig a telefonálástól nem lesz otthon kaja, vagy tűzrevaló!!!
Valódi segítség sokuknál az ANYAGI SEGÍTSÉG LENNE!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@karma1: " Nem lehet, h azért csökkent az öngyilkosságok száma, mert lassan elfogynak a felelősségérzettel és tartással megvert emberek? Minél vastagabb bőr az arcra, tartózkodás az érzelmektől, tessék példát venni a politikusoktól. Egy Teleki Pál-féle sincs köztük."

Ha erre gondoltál, egyetértünk.
papa.49
@Equus: @karma1: Mindkettőtöknek igaza van, az emberek befelé fordulnak, nem kötik idegenek orrára a bajukat, csak csendben, némán szenvednek míg bírják idegekkel, aztán jön az öngyilkolás, amit legtöbb esetben balesetnek állít be a hivatalos vizsgálat, ergo kevesebb az öngyilkosság!!!
almosd
@karma1: Szia . Ez megint csak statisztika és vannak periódusok amikor magasabb vagy alacsonyabb a létszám.
mégállnekem
@papa.49: Nem hallottál még mazohista öngyilkosjelöltekről? Magyarország nagy része az...itt élvezik az emberek ennek a kormánynak a szadista cselekedeteit...csendben tűrik...na ezért mazohisták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.