Várhatóan 2017 végére elkészíti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az elektromos autók által vételezhető áram árszabályozását – írja a 168óra.

A minisztérium a Világgazdaság kérdésére közölte: már dolgoznak az elektromos autók által vételezhető áram árszabályozásán. Ám amíg nincsenek meg az új tarifák, addig a kereskedők nem kérhetnek pénzt a töltésért, vagyis ingyen tankolható az áram az országban egyre több helyen üzembe helyezett töltőberendezéseken.

A tárca 2017 végéig végez a jelenlegi szabályozás finomításával, átalakításával, figyelembe véve a nemzetközi tapasztalatokat is.

A minisztériumban eddig nem készült olyan javaslat, hogy az e-áramnak jövedéki adótartalma is legyen, és biztosra vehető, hogy ez az áram versenypiaci termék lesz.

“Mivel a tankolás díja nemcsak az áram díját, hanem egyéb költségeket – így például a töltőamortizációhoz, a kapacitás rendelkezésre tartásához, a karbantartáshoz, az ügyfélszolgálathoz és a parkolóhelyhez kapcsolódó – költségeket is tartalmazza, a hatósági ár bevezetése nem indokolt”

– közölték.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Igázándiból az a röhejes, hogy eddig ingyenes volt. Ez talán a szolgáltatás nyújtónak nem került pénzébe? Aki töltötte a 12-14-16 milliós autóját, annak nem keletkezett ""bevétele"", ami adóköteles lett volna?
Holnaptól a benzinkútnál az első 20 liter/havi üzemanyagot nem lehetne hasonló feltételekkel megkapni azoknak, akik nem tudnak ennyit költeni autóra?
sokanvagyunk
Az áfa-csalós napelemesek se nagyon örvendjenek - valamiképp utolérik őket... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.