Hiszen az Erzsébet-utalvány természetbeli juttatásnak számít, így adót kell fizetni utána. Az Átlátszó azt írja, az Erzsébet-utalványokban való ajándékozás jóval többe kerül egy egyszeri tízezer forintos nyugdíj-kiegészítésnél, hiszen a borítékolással, kézbesítéssel együtt 28 milliárd helyett így 45 milliárd forintból jut el a pénz a nyugdíjasokhoz. Ezen kívül meg kell említeni, hogy a nyugdíjasok kapcsolattartási adatait a hatóság jelenleg csak az ellátásaikkal kapcsolatos célokra használhatja fel, egy nyugdíjrendszeren kívüli ajándék kézbesítésére nem. Ezért most gyorsan elfogadtatnának egy adatkezelési törvény módosítását, ami a kihirdetés után rögtön hatályba is lép. A legfontosabb pedig, hogy az állam által adott Erzsébet-utalvány természetbeli juttatásnak számít, ami után (ha nem tartozik bele a privilegizált természetbeli juttatások adómentes körébe)

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lópicigáspár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Lassan úgy lesznek a nyugdíjasok ezzel az utalvánnyal,
mint amikor a kis nyuszi el akarja kérni a rollit a macitól,
egész úton hajtogatja, add kölcsön a rollit, de úgysem fogja odaadni ...
mire odaér és becsenget, kijön a maci ... tudod mit, most már b+ a rollidat nem is kell !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Nem akarok "kekeckedni", de tudomásom szerint ma már nincs "természetbeni juttatás", hanem béren kivüli juttatás és egyes meghatározott juttatás létezik. Az Erzsébet hideg étkezési utalvány -- amiről itt szó van -- az béren kivüli juttatásnak számit és ennek közterheit a munkáltató fizeti -- jelen esetben a Nyufinak, vagy a kormánynak kellene ezt fizetnie. A munkavállaló, jelen esetben a nyugdijasok részére 8.000 Ft-ig SZJA mentes, a maradék 2.000 Ft 15 %-át, azaz 300 Ft-ot kellene bevallani és megfizetni. Előző irásaimban nem voltam körültekintő, mert u.annak a kategóriának gondoltam a 10 eFt-os meleg étkezésre és a 8 eFt-os hideg étkezésre jogositó jegyeket, igy azt állitottam, hogy a nyugdijasoknak nincs adófizetési kötelezettsége...de van: 300 Ft... elnézést...
Az én tévedésemet még el lehetne nézni, mert nem én találtam ki...de hogy ennek az ötletnek a "születésekor" senki sem tájékoztatta O.V-t mivel jár, sőt Tállainak -- akinek tudnia kellene ennek az adózásáról -- kezdeményezni kellett volna valami törvénymódositást kizárólag ennek az 1 dolognak az egyszeri adómentességével kapcsolatban. Igaz, hogy 3 millió nyugdijas esetében a 300 Ft/fő nem kevésre jön ki...
Nem elég, hogy baki baki hátán van, még ez az ujságcikk is félrevezető...
quadrocopter
@Just look my avatar: Bocsika, de a cikk végén is van mondat, mely szerint az állam rendezi - ha szokséges - az adózási vonzatait a "félelem bérének"!
eszegfu
@quadrocopter: Most van csak rajta "frissitésként"...amikor én elolvastam, még akkor sem volt...
szép új világ
@eszegfu: Szakértő kormány! Az ember már kínjába röhög azon amit ezek összebarmolnak.
eszegfu
@szép új világ: Talán most már ebben több az üröm, mint az öröm...
papa.49
Most már csak az érdekelne hogyan lesz a darabonkénti 500 Ft. árból 17 milliárd???
KEVESEBBET KÉNE LOPNI TETVESEK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.