Hiszen az Erzsébet-utalvány természetbeli juttatásnak számít, így adót kell fizetni utána. Az Átlátszó azt írja, az Erzsébet-utalványokban való ajándékozás jóval többe kerül egy egyszeri tízezer forintos nyugdíj-kiegészítésnél, hiszen a borítékolással, kézbesítéssel együtt 28 milliárd helyett így 45 milliárd forintból jut el a pénz a nyugdíjasokhoz. Ezen kívül meg kell említeni, hogy a nyugdíjasok kapcsolattartási adatait a hatóság jelenleg csak az ellátásaikkal kapcsolatos célokra használhatja fel, egy nyugdíjrendszeren kívüli ajándék kézbesítésére nem. Ezért most gyorsan elfogadtatnának egy adatkezelési törvény módosítását, ami a kihirdetés után rögtön hatályba is lép. A legfontosabb pedig, hogy az állam által adott Erzsébet-utalvány természetbeli juttatásnak számít, ami után (ha nem tartozik bele a privilegizált természetbeli juttatások adómentes körébe)

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lópicigáspár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Lassan úgy lesznek a nyugdíjasok ezzel az utalvánnyal,
mint amikor a kis nyuszi el akarja kérni a rollit a macitól,
egész úton hajtogatja, add kölcsön a rollit, de úgysem fogja odaadni ...
mire odaér és becsenget, kijön a maci ... tudod mit, most már b+ a rollidat nem is kell !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Just look my avatar
Ki van ez kérem találva!
A nyugdíjaskecske is azt hiszi, hogy jóllakott, de a káposztapénz is megmarad.
De sok nyugdíjas nem fog beadni adóbevallást.
Őket majd megkínálja a NAV százezres nagságrendű bírsággal és jövő karácsonykor nem a Jézuska megy hozzájuk, hanem a végrehajtó!
Hajrá Viktátor, Hajrá szotyiország?
nyanya001
Lassan úgy lesznek a nyugdíjasok ezzel az utalvánnyal,
mint amikor a kis nyuszi el akarja kérni a rollit a macitól,
egész úton hajtogatja, add kölcsön a rollit, de úgysem fogja odaadni ...
mire odaér és becsenget, kijön a maci ... tudod mit, most már b+ a rollidat nem is kell !
eszegfu
Nem akarok "kekeckedni", de tudomásom szerint ma már nincs "természetbeni juttatás", hanem béren kivüli juttatás és egyes meghatározott juttatás létezik. Az Erzsébet hideg étkezési utalvány -- amiről itt szó van -- az béren kivüli juttatásnak számit és ennek közterheit a munkáltató fizeti -- jelen esetben a Nyufinak, vagy a kormánynak kellene ezt fizetnie. A munkavállaló, jelen esetben a nyugdijasok részére 8.000 Ft-ig SZJA mentes, a maradék 2.000 Ft 15 %-át, azaz 300 Ft-ot kellene bevallani és megfizetni. Előző irásaimban nem voltam körültekintő, mert u.annak a kategóriának gondoltam a 10 eFt-os meleg étkezésre és a 8 eFt-os hideg étkezésre jogositó jegyeket, igy azt állitottam, hogy a nyugdijasoknak nincs adófizetési kötelezettsége...de van: 300 Ft... elnézést...
Az én tévedésemet még el lehetne nézni, mert nem én találtam ki...de hogy ennek az ötletnek a "születésekor" senki sem tájékoztatta O.V-t mivel jár, sőt Tállainak -- akinek tudnia kellene ennek az adózásáról -- kezdeményezni kellett volna valami törvénymódositást kizárólag ennek az 1 dolognak az egyszeri adómentességével kapcsolatban. Igaz, hogy 3 millió nyugdijas esetében a 300 Ft/fő nem kevésre jön ki...
Nem elég, hogy baki baki hátán van, még ez az ujságcikk is félrevezető...
quadrocopter
@Just look my avatar: Bocsika, de a cikk végén is van mondat, mely szerint az állam rendezi - ha szokséges - az adózási vonzatait a "félelem bérének"!
eszegfu
@quadrocopter: Most van csak rajta "frissitésként"...amikor én elolvastam, még akkor sem volt...
szép új világ
@eszegfu: Szakértő kormány! Az ember már kínjába röhög azon amit ezek összebarmolnak.
eszegfu
@szép új világ: Talán most már ebben több az üröm, mint az öröm...
papa.49
Most már csak az érdekelne hogyan lesz a darabonkénti 500 Ft. árból 17 milliárd???
KEVESEBBET KÉNE LOPNI TETVESEK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.