Nemcsak a budai Várnegyedben, hanem a Ferencvárosban is nagyvonalúan bánnak egymással a Fidesz–KDNP képviselői: a piaci árak töredékéért osztogatják egymás közt a többnyire felújított önkormányzati ingatlanokat – írja a Magyar Nemzet.

Az LMP-s Jancsó Andrea Katalin, a IX. kerületi önkormányzategyik képviselője egy éve vizsgálja a ferencvárosi önkormányzati ingatlanok sorsát, kutatásai közben megdöbbentő dolgokra bukkant. 

A közelmúltig a kerület fideszes polgármesterének, Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását. Az ő hozzájárulásával juthatott egy felújított, 63 négyzetméteres lakáshoz Mészáros László, aki ebben a ciklusban a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője. A politikus 2012 óta bérli a lakást havonta 68 ezer forintért. Hasonló méretű felújított lakásokat jelenleg körülbelül háromszoros áron lehet kibérelni, 150 és 200 ezer forint közti összegért.

Szintén egy felújított, patinás önkormányzati lakásban él családjával Görgényi Máté ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő, ráadásul a nagymamája kapta meg a lakást, de nem lakott ott egy percet sem. Helyette Görgényi költözött be oda a családjával. Ezzel szerinte nincs is semmi probléma, mert egyenes ágon leszármazottja a lakás nyertesének. A politikus egy 104 négyzetméteres lakást bérel havi 118 ezer forintért. Hasonló lakást 300-400 ezer, de akár 500 ezer forintos áron is kínálnak a IX. kerület érintett részén.

Ugyanebben a felújított Tűzoltó utcai épületben kapott bérlakást Szabó József is, aki a közelmúltig Ferencváros jegyzője volt. Szabó egy 70 négyzetméteres lakást 80 ezer forint havi díjért kapott meg. És még nincs vége:

Veres László, az előző önkormányzati ciklus egyik fidesz–KDNP-s képviselője 2014-ben vásárolhatott meg egy 90 négyzetméteres önkormányzati lakást a kerülettől. Az ingatlant közel 20 millió forintra értékelte a hivatal értékbecslője, a szabályok értelmében pedig a megállapított összeg 50 százalékáért, vagyis 9,6 millió forintért vásárolhatta meg a volt képviselő.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@verőce21: Te nagyon ökör, nem önmagában az értékesítéssel/bérléssel van a gond, hanem annak mocskos módjával, de ez téged meghalad, kérj segítséget!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Aki már járt arra ahol új aranyos lakóparkot építettet még az előző SZDSZ PM. Azokba a lakásokba is volt önkormányzati lakás és bizony akik még először kaptak ott kiutalt lakást azokból sokan kénytelenek voltak kiköltözni a magas bérleti díj miatt. De úgy látszik a Fideszeseknek lehet olcsóbban benne lakni.
Eladott Ország
Ahol csak az adófizetőkről lenyúzott milliárdokat önkényesen eltapsoló, pozícióhalmozó, mohó, gátlástalan, gerinctelen, parazita, agymosó pártkatonáknak, vazallusoknak járnak a piaci árak töredékéért önkormányzati bérlakások. A pórnépnek kuss van, ott hagyják az út szélén. Bérlakásépítés nincs, csak a Tóni féle lakáslottó. Hajrá Magyarország! Hajrá fiatalok!
quadrocopter
@verőce21: Te Gallaktika Hülyéje! Magyarázzon a hiányos agyadnak az, aki a pszichiátrián fenntartja a helyet számodra!
verőce21
@quadrocopter: (13:01) Pedig még úgy meghallgattam volna tőled a "Kispöcs" lemezedet! :)
quadrocopter
@verőce21: Legyen - karácsonyra, nem bánom! Kispöcs!
verőce21
@quadrocopter: Kinéztél még egy sírkő mögül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.