Felavatták II. János Pál pápa egész alakos, bronzból készített köztéri szobrát szerdán Szombathelyen.

Az idős, jobb kezével pásztorbotjára támaszkodó, balját áldásra emelő pápát ábrázoló szobrot, Veres Gábor helyi szobrászművész alkotását szalézi templom előtti téren állították fel.

Szobrot kapott II. János Pál pápa Szombathelyen

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere avatóbeszédében azt mondta: Szent II. János Pál pápa korának meghatározó személyisége volt, aki a politikában és az egyháztörténelemben is jelentőset alkotott.

Hende Csaba (Fidesz) Szombathely országgyűlési képviselője személyes hangvételű köszöntőjében arról szólt, kezdettől fogva nagy hatással volt rá János Pál pápa, éppen ezért vásárolta meg halála után egy portréját.

Szobrot kapott II. János Pál pápa Szombathelyen

Az ünnepség végén Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta a szobrot, a jelenlévők pedig koszorút és virágokat helyeztek a műalkotás talapzatánál

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
De jó világ lehet Szombathelyen. Más minden már megvan, megvolt hiánytalanul, már csak ez kellett, erre volt fontos a város pénzét költeni.
"" Megálljunk, mert itt van már a Kánaán.."" miként nagy kóltőnk oly plasztikusan ábrázolá vala.
Cicamama55
II. János Pál pápa szellemisége mindenkit megérintett, személyisége mindenkire nagy hatással volt. Én üdvözlöm ezt a gesztust, hogy egy városban az ő emlékére szobrot emeltek hazánkban. Nagyon sok vitás embert formáltak már meg, amelyek közül aztán sokakat el is tüntettek. Biztos vagyok abban, hogy az ő szobra soha nem kerül a szoborparkba! Az erre költött pénz hol van ahhoz képest, amit Flóri elsípolt! Na azt nagyon sajnálom, s ha rajtam múlna, én kiverném belőle!!!
Szókrakész
És ha még tudná a város, hogy a 40-s években volt egy Voitila nevű vegyész, üzletember, aki az IG Farbennek dolgozott és a náci koncentrációs táboroknak adta el a gázt.
A háború után az egyházhoz "menekült".
Aztán a 70-s években mit ad Isten a hű szolgálataiért pápának nevezték ki.
És mint II. János Pál Pápa tevékenykedett tovább.

Aki nem hiszi járjon utána!!!
Szókrakész
Amúgy csak hozzáteszem, 90 millió dollár CIA PÉNZT vitt a szolidarnosnak.
Tehát a CIA EMBERE VOLT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.