A magyarországi bankjegycsere 2014-ben indult az új tízezres bevezetésével, majd 2015-ben az új húszezres megjelenésével folytatódott. 2017-ben két új bankjegyet kapunk.

Várhatóan márciustól lehet majd fizetni az új kétezresekkel és ötezresekkel, amelyek már 2016. november 15-e óta hivatalos fizetőeszköznek számítanak. Ezzel párhuzamosan a jegybank megkezdi a régi – 2016 előtt kibocsátott – kétezresek és ötezresek visszavonását.

Új bankjegyek jönnek – Jövőre már ezekkel fizethet

Így néznek majd ki az új fizetőeszközök

A jelenlegi tervek szerint a régi kétezresekkel és ötezresekkel 2017. július 31-ig lehet fizetni bárhol. Ezt követően azonban a boltokban már nem fogadják el, de három évig a bankokban, a postákban beválthatóak lesznek.

A bankjegyek cseréjére azért van szükség, mert – ahogy Pataki Tibor, az MNB készpénz-logisztikai igazgatóságának vezetője fogalmazott – a régiek már idősek, és korszerűbb biztonsági elemekkel ellátott bankjegyekre van szükség.

A bankjegycsere 2018-ban fejeződik be, akkor kerül forgalomba az új ezres és az új ötszázas.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ezvan
És mikor jön az 50 és a 100 ezres MO jobban teljesit !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@karma1: Amihez a fideSS nyul az mogott mind erdekek huzodnak. Valoszinu ha valaki jobban beleasna magat a penzcsere sztoriba ralelne a mutyira itt is. Biztos hogy nem csak az all a hatterben hogy mindenhol matolcsoli neve szerepeljen, amit mellesleg ugy irt ala az 20.000-es hogy Dr.Mutyi
karma1
@Yoda69: Isten bizony ezt irta ala! Kepzeld, megmutattam a ferjemnek, hogy O milyen betuket olvas ki ebbol az alairasbol, es LEIRTA A "MUTYI"-t! (O osszesen ket szol beszel magyarul: "igen" es "nem" , a ty betut pedig meg veletlenul sem tudja kiejteni). Errol mit osszeirhatna Sigmund Freud, mint tudatalattirol...:o)))
Yoda69
@karma1: Tudom, a fel orszag ezen rohogott (kinjaban)
ezvan
@Mirabilis: Hát csak azért kell a bankjegycsere mert kormánycsere szóba se jöhet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.