A Levegő Munkacsoport a rendőrséget is bevetné az illegális hulladékégetés ellen – írja a Magyar Nemzet.

Bevett szokás ugyanis, hogy a lakosság háztartási hulladékkal, PET-palackokkal, festett ajtó- vagy ablakkerettel, esetleg pozdorja bútorokkal is fűt. A szálló por mennyiségét jelentősen növeli ez a fűtési módszer, és nem véletlenül van most több nagyvárosban szmogriadó.

Ha valaki háztartási szemetet, bútorokat éget a lakásban, 75 ezer forinttól 300 ezer forintig terjedő bírság róható ki rá. Ha mindezt az udvaron végzi, akkor 25 és 100 ezer forint közötti büntetésre számíthat.

A Levegő Munkacsoport azért indítványozta a rendőrség bevetését, mert így könnyebben bejuthatnának a lakásokba. Egy rendőrt ugyanis nehezebb lerázni, mint a járási hivatalok munkatársait.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára elismerte, hogy növelni kell a hatósági fellépés hatékonyságát, de egyelőre csak azt ígérte, hogy felmérik az eddigi ellenőrzési gyakorlatot.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hát persze... a kéményseprök pedig
trafipaxoznak !! Mekkora bunda ...:-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@papa.49: Barmokat mindig és mindenre találni.
Lásd a Bécsből idejött libsi Migráncssimogató- és Importőr Kft(Korlátolt Fejhasználatú Tébolyultak) sofőrjeit.
papa.49
@Mirabilis: Ezt ne is mond mert bevezetik a fiúk!!!
grincss
@nyanya001, @desiro
Hozzám máris jöhetnek, főtt kolbi mustárral, friss, ropogós kenyér után! :-)
Desischado
Inkább azzal foglalkoznának a nyomorultak, hogy az embereknek legyen pénzük rendes tüzelőre, és a fások ne árulhassanak vizes fát méregdrágán!
1magyar
Konvektort miért nem engedik családi házaknál? Ma már ezek az öntöttvasból készültek jól tárolják a hőt és nem sokat fogyasztanak.
A kazánok meg pazarlóak.A nagy családi házakból ha kihalnak és egyedül marad valaki nem tudja és nem is kellene felfűteni az egész házat, a konvektorral elég egy szobát is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.