A Levegő Munkacsoport a rendőrséget is bevetné az illegális hulladékégetés ellen – írja a Magyar Nemzet.

Bevett szokás ugyanis, hogy a lakosság háztartási hulladékkal, PET-palackokkal, festett ajtó- vagy ablakkerettel, esetleg pozdorja bútorokkal is fűt. A szálló por mennyiségét jelentősen növeli ez a fűtési módszer, és nem véletlenül van most több nagyvárosban szmogriadó.

Ha valaki háztartási szemetet, bútorokat éget a lakásban, 75 ezer forinttól 300 ezer forintig terjedő bírság róható ki rá. Ha mindezt az udvaron végzi, akkor 25 és 100 ezer forint közötti büntetésre számíthat.

A Levegő Munkacsoport azért indítványozta a rendőrség bevetését, mert így könnyebben bejuthatnának a lakásokba. Egy rendőrt ugyanis nehezebb lerázni, mint a járási hivatalok munkatársait.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára elismerte, hogy növelni kell a hatósági fellépés hatékonyságát, de egyelőre csak azt ígérte, hogy felmérik az eddigi ellenőrzési gyakorlatot.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hát persze... a kéményseprök pedig
trafipaxoznak !! Mekkora bunda ...:-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Hát persze... a kéményseprök pedig
trafipaxoznak !! Mekkora bunda ...:-))
aremy
ha ennyire ráérnek a rendőrei akkor irány a határ mert ott van rájuk szükség igaz vakond elvtárs?
Eladott Ország
"Lázár János majd elmagyarázza, hogy az nem is úgy volt.
A hír: az Európai Bizottság álláspontja szerint a magyar állam a kormányzati állításokkal
szemben kifejezetten a lakások energiahatékonysági korszerűsítésére kért és kapott uniós
forrásokat, ebből a pénzből legalább 50 ezer otthon korszerűsítését kell elvégezni. Ehhez képest Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter október végén azt hazudta mondta, hogy a kormány csak az államra tervez költeni az energetikai korszerűsítésre fordítható EU-­s
pénzekből, lakossági energetikai korszerűsítésre viszont egyáltalán nem, mert ilyen célra az EU nem ad magánszemélyeknek vissza nem térítendő támogatást, ráadásul elegendő forrás sem lenne rá. Röviden: ha az Európai Unió nem hazudik, akkor Lázár János hazudott. És ha Lázár János hazudott, vagyis Magyarország nem tud felmutatni 50 ezer korszerűsített háztartást, akkor mindent vissza. De legalábbis 37,7 millió eurót."
lópicigáspár
És a levegő munkacsoport a seggemre nem akar gázórát szereltetni! Az anyjukat azt!
szaboria1
A LEVEGŐCSOPORTOT A SOK AUTÓ ÁLTAL KIBOCSÁTOTT SZENNYEZŐDÉS NEM ZAVARJA?
nyanya001
@lópicigáspár: De csülkös bableves után :DDD
desiro
@nyanya001: jó az hagymás tojás után is.
Szókrakész
Wazze!

Akkor már Orbán leveleket is tilos lesz eltüzelni?!?!?!
papa.49
A levegő munkacsoportnak semmi nem drága, csak a pénzt kapják meg mindegy miért!!!
Emlékszem jó pár éve volt a Dózsa György agitáltak hogy ne ülj autóban, persze bazi nagy dugó lett, ültem a Skoda Formanban ami szerviz autó volt, jön két tag aszongya miért nem tömeg közlekedem az autó helyet, kiszálltam kinyitottam a hátsó ajtót és mondtam nekik ,,gyerekek, ami itt van azt lehet utánam hozni buszon, Pesthidegkútra, mert oda mennék targit javítani,, nem volt sok a cucc ami a kocsiban volt úgy 3 mázsa, a két tag ezredmásodperc alatt felszívódott!!!Ennyit az ,,értelmes ötleteikről,,!!!Akik a 90 évek vége felé Pesten dolgoztak emlékezhetnek ezekre az akcióikra!!!
Szókrakész
@papa.49: Barmokat mindig és mindenre találni.
Lásd a Bécsből idejött libsi Migráncssimogató- és Importőr Kft(Korlátolt Fejhasználatú Tébolyultak) sofőrjeit.
papa.49
@Mirabilis: Ezt ne is mond mert bevezetik a fiúk!!!
grincss
@nyanya001, @desiro
Hozzám máris jöhetnek, főtt kolbi mustárral, friss, ropogós kenyér után! :-)
Desischado
Inkább azzal foglalkoznának a nyomorultak, hogy az embereknek legyen pénzük rendes tüzelőre, és a fások ne árulhassanak vizes fát méregdrágán!
1magyar
Konvektort miért nem engedik családi házaknál? Ma már ezek az öntöttvasból készültek jól tárolják a hőt és nem sokat fogyasztanak.
A kazánok meg pazarlóak.A nagy családi házakból ha kihalnak és egyedül marad valaki nem tudja és nem is kellene felfűteni az egész házat, a konvektorral elég egy szobát is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.