Magyarország szálló por szennyezettségi értékei régóta olyan rosszak, hogy már hét éve folyamatosan kötelezettségszegési eljárást folytat ellenünk az Európai Unió – erről kellett volna vitatkoznia az országgyűlés fenntartható fejlődési bizottságának, az ülés azonban fideszes és jobbikos képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt. Így inkább csak beszélgettek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
minap.hu/cikkek/nem-az-autok-futes-oko...
A miskolci szmoghelyzetet az elmúlt években a Miskolci Egyetem és a Környezetvédelmi Szakértői Osztály is vizsgálta a Polgármesteri Hivatal kérésére.
- Két tanulmány is készült legutóbb tavaly. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy a speciális időjárási helyzet mellett elsősorban a lakossági fűtés okozza a levegő minőségének romlását.
Ezért nem kellene büntetni azt az édesapát aki négyéves, leukémiás kislányával autózott 180 kilométert Budapestre, hogy a gyerek megkapja a létfontosságú gyógykezelést, mert nem felelt meg az autója a környezetvédelmi besorolásnak. Elsősorban az épületek energetikai korszerűsítésén kellene agyalnia a kormányzatnak. Nagyobb energia megtakarítás kisebb fűtési igény. Csak ehhez állami segítség is kellene, nem az autósokat vegzálni és nem kellene ellopni az UNIOS támogatásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.