Viszálykodás alakult ki a VII. kerületi romkocsma-negyedben a lakosok és a szórakozóhelyek közt – írja a pénzcentrum. A környékbelieknek hiányzik a csend, a romkocsmák azonban fontos turisztikai célponttá nőtték ki magukat az elmúlt években.

Az önkormányzat építészeti irodája a lakóknak kedvez, a lap értesülései szerint ugyanis több, nyitott vendéglátóhely bezárását is kezdeményezték. Akár öt VII. kerületi kerthelyiség is érintett lehet, bezárni kényszerülhet – jellemzően azok, amelyek foghíjtelken helyezkednek el.

Több romkocsmát is bezáratnának a VII. kerületben

Több helyet is megkerestek ezzel kapcsolatban, közülük csak a Szimpla Kerttől kaptak választ, ahol elmondták: őket nem érinti a probléma, ám a bezárások mögött szerintük inkább a telkek tervezett eladása, mintsem a lakók elégedetlensége áll. Tudtukkal szállodákat és apartmanokat építenének a helyükön.

Ezzel levágják az arany tojást tojó tyúkot

- fogalmaztak.

A romkocsmákat nemrég a világ 13. legnépszerűbb úticéljának választották, arról nem is beszélve, hogy a kocsmázó turisták máshová is ellátogatnak a fővárosban, és rendszerint sok pénzt hagynak itt.

A kerületben a lakásárak egyébként kétszeresére-háromszorosára drágultak a romkocsmák elterjedése óta, így a csendre vágyóknak a költözés is jó megoldást jelenthet.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pergető
@bükkberg: Kik járnak romkocsmába, ha nem libsiék?
quadrocopter
@Pergető: Eddig senkit nem zavartak a "szabályok"? A kocsmák engedélyének kiadsát megelőzte egy önkormányzati hatástanulmány!
Pergető
@quadrocopter: Az oké, de a kerthelyiségre más szabályok vonatkoznak!
quadrocopter
@Pergető: A kerthelyiséges szórakozóhelyeket is hatástanulmány után engedélyezik! Vélhetően igaza van a madárnak és ingatlanbiznisz van a dolog mögött és ez azonos szólamú a lakói háborgással!
Pergető
@quadrocopter: Tudod, mit? Az is lehet!
Edmond Dantes
Hát ez olyan,mintha Nápolyban eltakarítanák a híres nyomornegyedet.Hozzátartozik a gyönyörű Nápolyhoz,túristák millióit vonza.Budapest is gyönyörű,a romkocsmák pedig unikális célpontjai főleg a fiatal külföldi látogatóknak.Nincs olyan hülye,aki Nápolyt kizárólag a nyomornegyeddel,Budapestet pedig a romkocsmákkal azonosítaná.Biztos vagyok abban,hogy a telekspekulációk mögött pedig hamarosan felbukkan Habony meg Tiborcz neve.Csak pont azt vernék szét,ami felverte a telkek árát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.