Átalakítják az észak-pesti rakpartot a Margit híd és a Rákos-patak között, a beruházás májusra készülhet el, a változás azonban minden közlekedőnek – autós, biciklis, gyalogos – rossz lesz a hvg.hu cikke szerint.

A beruházás a vizes világbajnoksághoz – és a fő helyszín, a Dagály uszoda átépítéséhez – kapcsolódik, de a rakparti sétány kialakítása a főváros hosszútávú céljai közt szerepel, ezzel vinnék közelebb az embereket a Dunához.

A hvg.hu cikke szerint a következő problémákra készülhetnek a közlekedők az átépítések után az észak-pesti rakparton:

- korlátot építenek a sétálók és a folyó közé

- a part egyik felén lesz csak kerékpársáv, a másikon nem

- nem engednek a térkőhalmozásból, a kivágott fákat sem pótolják újakkal

- meghagyják a parkolósávot és hozzá a külön szervizutat is a folyóparton

- de ettől még az autósok is vesztenek: kevesebb sávban, lassabban haladhatnak

- olvasható a cikkben.

A sétány megépültével ugyanis az emberek nem tudnak majd közvetlenül a Dunához eljutni, mert a sétányt meredek rézsű határolja lépcsőkkel, amiett pedig korlátot kell alkalmazni. 

Az autósoknak sem lesz jobb, a Dráva utca és a Margit híd közötti 2x2 sávból (plusz parkolósáv) egyet elveszítenek, 2x1 sáv marad csak, ráadásul a sebességhatárt a 70 km/óráról 50 km/órára csökkentik.

De a bringások sem örülhetnek: megint csak egy semmibe vezető bicikliutat kapnak, ugyanis a Dráva utca és Margit híd között nem lesz kerékpársáv. Helyette mehetnek a felső rakparti bringasávra. A hvg.hu értesülései szerint a biciklisávot maga a főpolgármester húzta le a tervekről.

A területről több száz koros fát vágtak ki még a tereprendezés alatt, és ugyan ültetnek majd 250 facsemetét (meg 1800 darab cserjét), sok idő lesz, mire az új fák árnyékot tudnak adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.