Február 10-ig kell madárbaráttá tennie a Váci út 45. szám alatt található irodaház zajszűrő falát az üzemeltetőnek, hogy megakadályozza a madarak további pusztulását – olvasható a 24.hu cikkében.

Megszüntetik a Váci út madárgyilkos halálfalát

Fotó: Fióka és Madármentés Facebook-oldala

A madarak – fenyőrigók – ugyanis tucatjával repültek neki a hatalmas üveg zajvédő falnak és hullottak alá a járdára összetörve, az eseményekre még január végén hívta fel a figyelmet a Fióka- és Madármentés – írtuk korábbi cikkünkben.

A zöldhatóság február 10-ig szabta meg, hogy a zajvédő üvegfalat madárbaráttá tegyék az irodaház üzemeltetői, a 24.hu úgy értesült, lematricázzák a felületet. 

A Fióka és Madármentést vezető Márton András a lapnak elmondta, számításai szerint eddig a "halálfal" a sérülésük miatt később elpusztult madarakkal együtt 500-1000 közti áldozatot szedett, és attól tart, amíg nem kerülnek fel a matricák a falra, a szám még nőhet. Márton szerint a végső határidőig – ami meglepően gyors a hatósághoz képest – egy hálót kellene fölhelyezni a madarak védelme érdekében.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
A fenyőrigó eszmei értéke 25 ezer forint. Volt, hogy egy komplett raj csapódott a falnak. 100 példány, az már 2,5 millió forint. És ez csak egy nap volt.
Megjegyezném, hogy azt a gazdát aki a saját birtokát tette rendbe 1,5 milliárd forintra büntették meg.
nepszava.hu/cikk/1016925-lepkeirtasert-15-milliard-forintos-buntetes
human
@human: lemaradt. A gazdát azért büntették meg, mert állítólag valami védett lepkefaj élt a földjén.
Sámannus
Egy agrohálót tízperc alatt ki lehet feszíteni!
Eladott Ország
greenfo.hu/hirek/2017/01/29/ime-a-madargyilkos-atrium-park-irodahaz
A Váci út 45. szám alatti irodaház udvarát egy kb. 60 m hosszú, 5 emelet magas üvegfal választja el a Váci úttól. Ez az építészetileg is eléggé öncélú üvegfal a "halál fal" az, ami tizedeli a madarakat. Az ablakokon persze láthatunk madársziluett matricákat, de ezek hatékonyságának bizonyítására halott madarakkal tudnak szolgálni a madármentők. Javasolják inkább a matt csíkozású vagy opál fehér ablakmatrica használatát, ezt a madarak is könnyebben észrevennék, nem tükröződne úgy, mint a sima üveg.
human
@Eladott Ország: Azt eleve nem értem, hogy egy madármatricától mi eredményt várhattak. A madár legfeljebb ki akarja kerülni és ugyanúgy kitöri a nyakát.
Eladott Ország
@human: Lehet, hogy valamelyik okos láthatta, hogy Nyugaton az autópályák sűrűn lakott belterületi szakaszain a hanggátló "üvegfalon" vannak madármatricák, azt hitték, hogy ide is jó lesz. Csak az nem ilyen (5 emeletes) magas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.