Ezekben a napokban vált világossá, hogy mi a vergődő magyar baloldal első feladata. Még mielőtt rákanyarodhatna a jövő tavaszi parlamenti választások felé vezető útra. A felismerés nem új. Eddig is tudta mindenki, hogy mi a helyzet, de felvállalni a megoldást, konkrét és végleges döntést hozni senki sem mert. Lehet, hogy most sem születik ilyen. Elvégre odázgatni könnyebb, mint valamit valamiért alapon rácsapni az asztalra. Ám azzal minden érintett szereplő tisztában lehet, hogy beköszöntött a huszonnegyedik óra. A feladat: a baloldalnak meg kell szabadulnia Gyurcsány Ferenctől. Az embertől, akit eddig – a kissé elkoptatott frázissal – lenyelni és kiköpni sem voltak képesek. Tapasztalhattuk, hogy a híradásokba visszakecmergett Lengyel László politológus éppúgy érti ezt, mint a közeg meghatározó pártembereinek zöme Botka Lászlótól Juhász Péterig. Értették persze négy évvel ezelőtt is. Akkor nem bírták összeszedni a bátorságukat. Nem volt olyanjuk.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Na bértrollok most lehet ugatni, kinyalni a fazekat...
Béla333
Nem bátorság kérdése szerintem hogy meg tudnak-e szabadulni Gyurcsánytól az MSZP-sek!
Ugyanis a korábbi bűncselekményekről, MSZP párthoz folydogáló milliókról/milliárdokról nyilván van Gyurcsánynak is bizonyítéka.
Zsarolni pedig nem csak a Fidesz tud!
Emlékezhetünk, hogy 2013-14-ben hirtelen bevették az összeborulók közé Gyurcsányt és a pártját, ezáltal biztosítva neki a Parlamentbe való bekerülést, az után, miután elkezdte mondogatni, hogy jobb ha nem is tudjuk honnan áramlik a választások időszakában az MSZP-hez a pénz!
Mindenkinek az lenne a jó, ha a DK végre először, önállóan méretné meg magát egy Parlamenti választáson.
Persze ettől rettentően félnek a DK-sok, mert mi van, ha nincs meg az 5%? Akkor vége a dalnak!
Béla333
"Mi lenne, ha mégis úgy merülne fel a dilemma újfent, hogy hát de nélküle Orbán Viktor marad a király? Vele nem? A gyakorlat mit tanít? Botkáéknak egyszerűen muszáj vállalniuk a kockázatot. Történetesen azért is, mert igaz: ha a DK kimarad az összefogásból, annak a szavazóit is el kell gondolkodtatnia. "

Na ha már ilyenben gondolkodnak mások is, az nem sok jót ígér a DK-s fanatikusoknak.
Mert könnyű úgy baromságokat hirdetni, mondani Gyurcsánynak hogy biztos abban, hogy nem vágják ki a pártját a brancsból, de mi lesz akkor, ha mégis megteszik?
Akkor már nem lehet állandóan baromságokat mondani, mert még elbukják az 5%-ot is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.